Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: “Θέλουν τον λαό να μην αγωνίζεται και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα”

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: “Θέλουν τον λαό να μην αγωνίζεται και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα”

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής απ’ όλες τις κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο έναν λαό που δεν θα αντιστέκεται και δεν θα αγωνίζεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η κλιμάκωση στης αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής απ’ όλες τις κυβερνήσεις υπηρέτες του συστήματος, έχει σαν στόχο να φιμώσει με κάθε τρόπο τη φωνή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Όλες οι αποφάσεις που πήραν το προηγούμενο διάστημα η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την ψήφιση νομοσχεδίων για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία και τώρα τον περιορισμό των διαδηλώσεων, σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούνται.

Θέλουν το λαό να μην αντιστέκεται, να μην αγωνίζεται, να βάλουν τους αγώνες στο γύψο. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να το πετύχουν, πρώτα και κύρια τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Τεράστια είναι η συμβολή της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. στην επίτευξη αυτής της πολιτικής που, με τη σιωπηλή της στάση, λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του συστήματος.

Το Ε.Κ.Α. και τα ταξικά σωματεία του , συνολικά το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να υποκύψουν σ’ αυτές τις επιδιώξεις τους. Δε θα παίρνουν άδεια από τους υπηρέτες του συστήματος (κυβέρνηση – επιχειρηματικούς ομίλους κ.α.) για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους. Οι αγώνες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων δεν μπαίνουν στο γύψο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, με οργάνωση κι αγώνα, δυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία με τους μικροαγρότες και μικροΕΒΕΑ, να βάλουμε ταφόπλακα σ’ όλους αυτούς τους σχεδιασμούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.