Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: δεν μεταθέτουμε τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς με το πρόσχημα της πανδημίας

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: δεν μεταθέτουμε τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς με το πρόσχημα της πανδημίας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και να μετατεθούν για το Σάββατο, αμέσως μετά την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας έναντι του κορωνοϊού.
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» την απόφαση της κυβέρνησης για τη μετάθεση της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνοντας έκκληση προς τους εργαζόμενους να μη μείνουν σιωπηλοί και «να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα».
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου από την πλευρά του σε ανακοίνωση τους αναφέρει πως « ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς να πραγματοποιηθεί την 1η Μάη , που είναι η μέρα των εργατών όλου του κόσμου, και δεν μπορεί να μετατεθεί σ’ οποιαδήποτε άλλη μέρα με το πρόσχημα της πανδημίας του κωρονοϊού , από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει η υγειονομική κρίση».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου, σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα 27 Απρίλη , μεταξύ των άλλων αποφάσισε ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς να πραγματοποιηθεί την 1η Μάη , που είναι η μέρα των εργατών όλου του κόσμου, και δεν μπορεί να μετατεθεί σ’ οποιαδήποτε άλλη μέρα με το πρόσχημα της πανδημίας του κωρονοϊού , από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει η υγειονομική κρίση.
Η 1η Μάη είναι μέρα μνήμης , τιμής και αγώνα και το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. και τα σωματεία μέλη του αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν συμβολικές εκδηλώσεις στο Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και το Καινούργιο σε κεντρικά σημεία παίρνοντας όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας που υποδεικνύουν οι υγειονομικές υπηρεσίες ( αποστάσεις, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) .

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ
ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.