Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Αγρίνιο: απεργούν και οι σχολικοί τροχονόμοι την 14η Νοεμβρίου

Αγρίνιο: απεργούν και οι σχολικοί τροχονόμοι την 14η Νοεμβρίου

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, μετά από συζήτηση , αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Σωματείου στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, οι διεκδικήσεις αφορούν «μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη της περιοχής, τα γενικότερα αιτήματα του ταξικού εργατικού κινήματος αλλά και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα αιτήματα του κλάδου όπως:

1. Η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από εθελοντική προσφορά που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα
2. Μόνιμη και σταθερή εργασία με συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
3. Κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία του δήμου με νέες προσλήψεις.
4. Μέτρα ατομικής προστασίας».

«Καλούμε τις συναδέλφισσες να δώσουν μαχητικό αγωνιστικό «παρών» στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.