Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Eργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά με “επίκαιρα διδάγματα” , μάσκες και … αποστάσεις

Eργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά με “επίκαιρα διδάγματα” , μάσκες και … αποστάσεις

Με σύνθημα «ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μη πληρώσει ξανά ο λαός»

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την Πρωτομαγιά  έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης με τους συμμετέχοντες να  παρατάσσονται λαμβάνοντας τα μέτρα ατομικής προστασίας (αποστάσεις, μάσκες, γάντια) και εκπρόσωποι των σωματείων μέλων του ΕΚΑ να κρατούν τα πανό τους.

«Τα διδάγματα από την ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Καμιά αυταπάτη, καμιά παραπλάνηση δεν επιτρέπεται. Μένουμε δυνατοί , ενωμένοι, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας. Δυναμώνουμε τα σωματεία μας για να δώσουμε τη μάχη», ανέφερε στο μήνυμα του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου ο πρόεδρος του οποίου Μιχάλης Κατσιγιάννης είναι ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης. Το «παρών» δίνει και ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν.Παπαναστάσης.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο «η φετινή Πρωτομαγιά έχει ξεχωριστή σημασία, βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας, και παγκοσμίως, με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι τα μεγάλα θύματα και αυτής της υγειονομικής κρίσης. Η κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων υγείας σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ακόμη και στη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις Η.Π.Α., παρά τις υπεράνθρωπες και ηρωικές προσπάθειες των εργαζομένων σ’ αυτά, η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέτρων στοιχειώδους προστασίας με κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, η ανεργία, η δοκιμή νέων, πιο εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές εικόνες που αναδεικνύουν τη σήψη και την ιστορική χρεωκοπία και τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος».

Με το πέρας της ομιλίας, με υψωμένες τις γροθιές, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τη Διεθνή.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΑ, και του ΠΑ.Μ.Ε., κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των θυμάτων της εργατικής τάξης, στο χώρο της εισόδου του δημοτικού πάρκου Αγρινίου. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Παπαναστάσης Νίκος, που παραβρέθηκε και στην συμβολική εκδήλωση.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου ακολούθησε με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης τις προηγούμενες ημέρες για την Πρωτομαγιά με επισκέψεις  σε χώρους δουλειάς , συζητήσεις και συμβολικές κινητοποιήσεις   «για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων με αφορμή την πανδημία», όπως αναφέρει.

Εκδηλώσεις  του έγιναν στην περιοχή του Καινουρίου, και της Αμφιλοχίας με τον αντίστοιχο τρόπο.

Το ΕΚΑ και τα σωματεία μέλη  του  τονίζουν εξάλλου πως ” θα πρωτοστατήσουν το επόμενο διάστημα, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και συνολικά οι πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας”.

Εκδηλώσεις επίσης του ΕΚΑ έγιναν στην περιοχή του Καινουρίου  και της Αμφιλοχίας με τον αντίστοιχο τρόπο. Απο εκεί οι ακόλουθες φωτό:

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. alex

  Παρακαλούνται οι αρχές της χώρας να κάνουν ένα face recognition σε όλο το στρατό του ΚΚΕ που βγήκε χθες στις πλατείες και από μεθαύριο που θα τρέξουν για περίθαλψη σε κάποια κλινική ή νοσοκομείο να τους επιβληθεί και το αντίστοιχο πρόστιμο. Έτσι επιτυγχάνεται η ισονομία και ο σεβασμός στους νόμους της πολιτείας που αφορά όλους!

 2. Δημήτρης

  Αναβίωσαν εικόνες Β.Κορέας, πρώην Σοβιετικής Ένωσης κοκ.Δεν βαρεθήκατε ρε παιδιά 10 άτομα τα ίδια και τα ίδια;Έλεος πιά!

 3. σφιχτήτι

  παρακράτος το ΚΚΕ . . . το ακούσαμε και αυτό. Το γαμοιντερνετ φταίει που έδωσε βήμα λόγου στους ανύπαρκτους παραπάνω.
  Άντε τραβάτε να καβατζώσετε κωλόχαρτο και πίσω στις τρύπες σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.