Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Κορονοϊός και θέματα σχολικών καθαριστριών και τροχονόμων στη συνάντηση Εργατικού Κέντρου με τον δήμαρχο Αγρινίου

Κορονοϊός και θέματα σχολικών καθαριστριών και τροχονόμων στη συνάντηση Εργατικού Κέντρου με τον δήμαρχο Αγρινίου

Το Δ.Σ. του  Εργατικού Κέντρου Αγρινίου συναντήθηκε  με το Δήμαρχο Αγρινίου  Γιώργο Παπαναστασίου προκειμένου  να θέσει αιτήματα  που απασχολούν τις εργαζόμενες καθαρίστριες σχολικών κτιρίων και τους  σχολικούς  τροχονόμους ενώ ζήτησε και μέτρα για τον κορονοϊό.

Η συνάντηση έλαβε χώρα  την Τρίτη 3 Μάρτη στο Δημαρχείο  και η αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Α. έθεσε δυο αιτήματα   για τις καθαρίστριες ζητώντας άμεση επίλυση. Ζήτησε την πληρωμή  κάθε μήνα των συμβασιούχων  ( πληρώνονται κάθε τετράμηνο)  και την  ένταξη   στα Β.Α.Ε. όλων των εργαζομένων  ( εξαιρούνται από τα Β.Α.Ε. ορισμένες  εργαζόμενες  με 4ωρη σχέση εργασίας αορίστου χρόνου) .

Για  τους σχολικούς τροχονόμους  ζητήθηκε η πληρωμή κάθε μήνα  ( πληρώνονται κάθε  τετράμηνο) και η προώθηση του αιτήματός τους για αλλαγή  σχέσης  από εθελοντισμού σε εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε  για την επίλυση των τριών αιτημάτων  εντός της εβδομάδας  και να προωθήσει  άμεσα το αίτημα των σχολικών τροχονόμων  για αλλαγή σχέση εργασίας.

Επίσης το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. έθεσε   το ζήτημα με την εξάπλωση  του κορονοϊού  και στη χώρα μας  και  πρότεινε ορισμένα μέτρα  πρόληψης  που ο Δήμος πρέπει να πάρει άμεσα.

Υποστήριξε ότι «τα κρούσματα του κορονοϊού  στη χώρα  φέρνουν στην επιφάνεια  τις χρόνιες ελλείψεις  στα σχολεία , τόσο  στον εξοπλισμό( υλικά υγιεινής  και καθαριότητας) όσο και  στο απαραίτητο προσωπικό  ( καθαρίστριες, σχολίατροι  κ.α ). Οι ευθύνες βαραίνουν  διαχρονικά  όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις  όπως και τη σημερινή» και πρότεινε:

  • Να υπάρξει πλήρη ενημέρωση με βάση τις κατευθύνσεις  των επιστημονικών φορέων.
  • Να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση για αγορά  υλικού ( χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά ,  προϊόντα καθαριότητας) .
  • Να υπάρξει κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων  μόνιμο , επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς  ( καθαριστριών , νοσηλευτών, τραπεζοκόμων).
  • Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα συνολικά για  την κοινωνία  και την επάνδρωση  όλων των φορέων υγείας με μόνιμο , επαρκές προσωπικό  για την κάλυψη  των πάγιων αλλά και των αυξημένων αναγκών .

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Κοίτα να κλείσεις τα σχολεία και άσε αυτά που δεν είχαν τα σχολεία δεν ήξερες ότι ούτε χαρτί υγείας δεν υπάρχει στα σχολεία σου? Τώρα το έμαθες? Στην Πάτρα γίνεται χαμός, αργά ή γρήγορα και εδώ, καρναβάλι θέλανε, και σκέψου τι σύστημα υγείας έχει το Αγρίνιο σε περίπτωση κορονοιου, ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ είμαστε όλοι για Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.