Τετάρτη, Μάιος 22, 2019

Εργαζόμενοι για καταγγελίες Αδάμη: Υπεύθυνη για την πειθαρχική διαδικασία είναι η ηγεσία του Δήμου

Το γάντι στη δημοτική αρχή ρίχνει ο  Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας καλώντας την να αποδείξει αν υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα 

dimarxeio-agriniou Αντιδράσεις στους κόλπους των δημοτικών υπαλλήλων προκάλεσαν οι πρόσφατες αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο του αντιδημάρχου Σπύρου Αδάμη. «Εάν αλλάξουμε τον Οργανισμό του δήμου θα επιφέρουμε τέτοιες αναδιατάξεις στους υπαλλήλους που θα υπάρξει θρήνος. Κάποιοι θα ξεβολευτούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε υπάρχουν υπάλληλοι παρκαρισμένοι στα χωριά τους. Υπάλληλοι που έχουν δεκαετίες να εμφανιστούν στις υπηρεσίες. Υπάλληλοι που κοιμούνται στα σπίτια τους και πληρώνονται από τον ελληνικό λαό», είχε αναφέρει.
Σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας σημειώνει πως η αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το οργανόγραμμα του Δήμου και πως καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές τονίζοντας με νόημα πως «αναμένουμε την εξέλιξη της πειθαρχικής διαδικασίας, εάν στο δήμο Αγρινίου υφίστανται εν τοις πράγμασι τέτοια φαινόμενα, και την γνωστοποίησή τους σε εμάς».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σχετικά με τις «καταγγελίες» του αντιδημάρχου κ. Αδάμη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :
Η αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το οργανόγραμμα του Δήμου.
Υπεύθυνη για την τήρηση της πειθαρχικής διαδικασίας είναι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Δήμου.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων και οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι υπέρ της τήρησης της νομιμότητας και καταδικάζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές πόσο μάλλον όταν αυτές επαναλαμβάνονται επί σειρά ετών.
Αναμένουμε την εξέλιξη της πειθαρχικής διαδικασίας, εάν στο δήμο Αγρινίου υφίστανται εν τοις πράγμασι τέτοια φαινόμενα, και την γνωστοποίησή τους σε εμάς.
Επισημαίνουμε τέλος ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Δήμου έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης του προσωπικού το οποίο μπορεί να μετακινεί έτσι ώστε να καλύπτονται οι εκάστοτε ανάγκες του Δήμου και να μην υπάρχει προσωπικό που να μην προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.