Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Υπερασπιζόμαστε τον αποκλειστικά Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Υπερασπιζόμαστε τον αποκλειστικά Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας το Ψήφισμα που κατέθεσε στο  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου σχετικά με τις επιπτώσεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και ειδικά  του άρθρου 178 στους δημότες και υπαλλήλους των Δήμων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου καταθέτουμε πρόταση ψηφίσματος στο  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου σχετικά με τις επιπτώσεις του και ειδικά  του άρθρου 178 στους δημότες και υπαλλήλους των Δήμων.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου να το υπερψηφίσει και να καταργήσει στην πράξη το άρθρο 178.

«Το άρθρο 178 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» δίνει τη δυνατότητα, με ισχνή πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί κατά τη κρίση του, χωρίς αιτιολογημένη έκθεση, να αποφασίζει για τη σύναψη Δημόσιας Σύμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 για την Εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών των Δήμων, όσο και για την επιβάρυνση των Δημοτών με υπέρογκα δημοτικά τέλη προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ιδιώτες εργολάβοι.

Υπερασπιζόμαστε τον αποκλειστικά Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Ζητάμε από την Κεντρική Διοίκηση να σεβαστεί το Αυτοδιοίκητο στους Δήμους. Να στελεχώσει με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό τις Δημοτικές υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως και την αγορά νέων μέσων.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο με τα θεσμικά όργανα Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ.Α. και Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Μόνο με διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αυτή την ώρα προετοιμάζονται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους, τόσο σε Τοπικό Επίπεδο όσο και Πανελλαδικά, μπορεί να βρεθεί λύση για τα χρόνια προβλήματα στους Ο.Τ.Α.

Όχι στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ειδικά στις κλαδικές.

Κανένας περιορισμός στις συνδικαλιστικές ελευθερίες που επιφέρει το νομοσχέδιο.»

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑΣ                                ΠΟΥΛΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.