Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Εργαζόμενος στον δήμο Αγρινίου ζητά «κατανόηση και σεβασμό στην προσπάθεια των εργατών καθαριότητας»

Εργαζόμενος στον δήμο Αγρινίου ζητά «κατανόηση και σεβασμό στην προσπάθεια των εργατών καθαριότητας»

Mεγάλη αποδοχή βρήκε στο διαδίκτυο ανάρτηση εργαζόμενου στον δήμο Αγρινίου που ζητά «κατανόηση και σεβασμό στην προσπάθεια των εργατών καθαριότητας». Συγκεκριμένα o κ. Βαγγέλης Νταραντούμης γράφει: 

Κατανόηση και σεβασμό στην προσπάθεια των εργατών καθαριότητας

Ορισμένοι πιστεύουν οτι οι “σκουπιδιάρηδες” είναι αμόρφωτοι.Μπορεί να μην έχουν βγάλει λύκειο ή πανεπιστήμιο,έχουν όμως κοινωνική μόρφωση.Οι νεότεροι στο επάγγελμα έχουν τελειώσει το λύκειο,μια τεχνική σχολή ή επαγγελματική σχολή.

Ο ρατσισμός είναι παρών.Συναντούν κάποιους που ελάχιστα σέβονται την δουλεία τους,που δεν μπορούν να σκεφτούν τι θα συνέβαινε εαν δεν υπήρχαν οι εργάτες καθαριότητας να συλλέξουν τα δικά τους σκουπίδια.

Όταν σταματούν στο δρόμο για να μαζέψουν τα σκουπίδια συνήθως πρέπει να κόψουν την κυκλοφορία.Οι οδηγοί που βρίσκονται πίσω απο ένα απορριμματοφόρο δεν καταλαβαίνουν οτι πρέπει να καθαρίσουν την πόλη,περιμένουν με εκνευριστική αδημονία και χτυπάνε το πόδι στο γκάζι βριζοντάς τους.Δεν προσέχουν πρόσωπα,δεν ξεχωρίζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά,δεν τους νοιάζει να δουν ποιός ξεβολεύει με γρήγορες κινήσεις τον κάδο απο την θέση του για να τον φέρει στην δαγκάνα του απορριμματοφόρου.Ποτέ δεν τους ενδιαφέρει να δουν ποιος φορτώνει τα σκουπίδια που αυτοί άφησαν και μάλιστα έξω απο τον κάδο.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά πολίτες να πετούν την στάχτη απο τα τζάκια στους κάδους απορριμμάτων,με τη πράξη αυτή να εγκυμονεί πολλούς και μεγάλους κινδύνους για τα πληρώματα,τα οχήματα και τον δημοτικό εξοπλισμό.Εάν οι συνοδοί των απορριμματοφόρων δεν αντιληφθούν έγκαιρα τις εστίες που σιγοκαίνε μέσα στους κάδους και προχωρήσουν στην αποκομιδή,ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καταστροφής του ίδιου του απορριμματοφόρου είναι τεράστιος.

Υ.Γ. “Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα δεν θέλουν χειροκρότημα αλλά σεβασμό!”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.