Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Το έργο τέχνης Αγρινιώτη που έφτασε στο Ολυμπιακό Πάρκο της Σεούλ στη Νότια Κορέα

Το έργο τέχνης Αγρινιώτη που  έφτασε στο Ολυμπιακό Πάρκο της Σεούλ στη Νότια Κορέα

 

thodorosseoul
ldioms of Contemporary Sculpture. Το έργο του Αγρινιώτη γλύπτη Θεόδωρου Παπαδημητρίου που κοσμεί από το 1988 το Ολυμπιακό Πάρκο της Σεούλ. Πηγή: Ρίζα Αγρινιωτών.

Του Λίνου Υφαντή,
Τον καιρό που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο η χερσόνησος της Κορέας ακούγεται στις ειδήσεις ως εστία  έντασης. Έχει σχεδόν ξεχαστεί το γεγονός ότι πριν περίπου 3 δεκαετίες, το 1988, φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην πόλη της Σεούλ.  Την ίδια χρονιά, στο πλαίσιο του κορυφαίου αυτού παγκόσμιου αθλητικού θεσμού είχε γίνει πρόσκληση να διεξαχθεί το δεύτερο συμπόσιο ατομικής έκθεσης γλυπτικής ανοικτού χώρου, η οποία ήταν επίσημα μέρος των Ολυμπιακών αγώνων. Στην έκθεση αυτή συμμετείχαν 166 καλλιτέχνες από 55 χώρες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Αγρινιώτης Θεόδωρος Παπαδημητρίου, του οποίου το γλυπτό με πλαίσιο αναφοράς  “ldioms of Contemporary Sculpture” ( σ.σ Ιδιώματα σύγχρονης γλυπτικής) εκτέθηκε στο Ολυμπιακό Πάρκο της Σεούλ το 1988.Μια πραγματικά πολύ σπουδαία διάκριση για τον γλύπτη Θεόδωρου, το έργο του οποίου εκτέθηκε στα πέρατα του κόσμου.

Σήμερα το Πάρκο εξακολουθεί να λειτουργεί, είναι από τα πλέον επισκέψιμα αξιοθέατα της Σεούλ και φιλοξενεί έργα περισσότερο από 200 γλυπτων.

δείτε περισσότερα εδώ:

Olympic Park Seoul. Sculptures galore.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.