Τετάρτη, Φεβρουάριος 20, 2019

Εργολάβοι ηλεκτρολόγοι: Θα καταγγέλλονται και όσοι αναθέτουν τις εργασίες λαθρεγκαταστάσεων

ilektrologika
Οι σημερινές συνθήκες κρίσης και η ολική έλλειψη επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις των ηλεκτρολόγων σε μείωση του τζίρου και κυρίως σε συμπίεση του περιθωρίου κέρδους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Αιτωλοακαρνανίας “Ο Θαλής”. Οι δαπάνες όμως (φορολογικό, ασφαλιστικό, τέλη κυκλοφορίας , ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ. ) δεν μπορούν να μειωθούν αλλά αντιθέτως αυξάνονται (πχ. Φ.Π.Α , έκτακτες εισφορές κ.τ.λ.)

Σε αυτό το πλαίσιο ο κλάδος των εργολάβων ηλεκτρολόγων, είναι από αυτούς που πλήττεται περισσότερο από την παράνομη μαύρη εργασία είτε γίνεται από λαθρεγκαταστάτες, είτε από πρώην τεχνίτες (βοηθούς) συναδέλφων τους είτε από πρώην συναδέλφους τους οι οποίοι έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και δραστηριοποιούνται παράνομα, όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος.

Ο σύνδεσμος έχει ενημερώσει συστηματικά το κατά τόπους κοινό της περιοχής με ραδιοφωνικά spot και τοποθετήσεις στα social media, για την υποχρέωση να αναθέτονται ηλεκτρικές εργασίες μόνο σε αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες είτε είναι μέλη του σωματείου είτε όχι.

Έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες από μέλη του συνδέσμου για λαθρεγκαταστάτες οι οποίες είχαν τις ανάλογες ποινικές επιπτώσεις και διοικητικά πρόστιμα.

Καταλήγοντας ο σύνδεσμος ενημερώνει ότι πλέον οι καταγγελίες που θα υπάρξουν στο μέλλον θα γίνονται και γι’ αυτούς που αναθέτουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε παράνομους ηλεκτρολόγους, είτε είναι ιδιώτες, είτε ανήκουν σε επιχειρήσεις βασιζόμενοι στους νόμους: 15712/13 (Άρθρο 2.1 , 2.2),
501/37 ( Άρθρο 1) και 878/40 ( Άρθρο 10)

Η ανακοίνωση:

 Οι σημερινές συνθήκες  κρίσης  και  η ολική έλλειψη   επιχειρηματικής  και οικονομικής δραστηριότητας οδηγούν  τις  μικρές επιχειρήσεις  των συναδέλφων ηλεκτρολόγων  σε μείωση του τζίρου  και κυρίως  σε συμπίεση του περιθωρίου  κέρδους .Οι δαπάνες   όμως  (φορολογικό, ασφαλιστικό, τέλη κυκλοφορίας  , ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ. ) δεν μπορούν να μειωθούν αλλά αντιθέτως αυξάνονται  ( πχ. Φ.Π.Α , έκτακτες εισφορές κ.τ.λ.)

Σε αυτά τα πλαίσια  ο κλάδος μας  είναι από αυτούς που πλήττεται περισσότερο  από την παράνομη   μαύρη  εργασία   είτε γίνεται  από  λαθρεγκαταστάτες,  είτε  από πρώην τεχνίτες  ( βοηθούς ) συναδέλφων  είτε από πρώην συναδέλφους  οι οποίοι έχουν κλείσει  τις  επιχειρήσεις τους  και δραστηριοποιούνται παράνομα.

Ο Σύνδεσμος  μας έχει ενημερώσει συστηματικά το κατά τόπους κοινό  της περιοχής  με ραδιοφωνικά spot  και  τοποθετήσεις στα social media,  για την υποχρέωση  να  αναθέτονται  ηλεκτρικές εργασίες   μόνο σε αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες είτε είναι μέλη του σωματείου μας είτε όχι.

Έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες  από μέλη του συνδέσμου μας   για λαθρεγκαταστάτες  οι οποίες είχαν  τις ανάλογες ποινικές επιπτώσεις και διοικητικά πρόστιμα.

Σας  ενημερώνουμε ότι πλέον οι καταγγελίες που θα υπάρξουν στο μέλλον θα γίνονται και γι αυτούς που αναθέτουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις  σε παράνομους  ηλεκτρολόγους  είτε είναι ιδιώτες είτε ανήκουν σε επιχειρήσεις  βασιζόμενοι στους νόμους:

15712/13, Άρθρο 2.1 , 2.2

501/37 , Άρθρο 1

878/40 Άρθρο 10

«Ο καθένας να παίρνει αυτό που του ανήκει.»

                                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο πρόεδρος  Κων/νος Σελεβίστας
Ο γεν. γραμματέας      Γεώργιος Σιορίκης

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Αλλού ντ αλλου ο κύριος
    Ούτε που καταλαβαίνει τι είναι το Φ.Π.Α. και που καταλήγει.
    Αν πληρώσεις με κάρτα θα δεχθείς την προμήθεια τις τράπεζας να την επιβαρυνθείς εσύ?

  2. ΤΑΚΟΥΛΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΕ, Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ I-POS ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ”ΘΑΛΗΣ” ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.