Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Ερήμην των Αιτωλοακαρνάνων εξελίξεις για τον Αχελώο

Η Κυβέρνηση φέρεται πλέον αποφασισμένη να ανοίξει εκ νέου το ζήτημα της μερικής εκτροπής του Αχελώου παρά το γεγονός πως το θέμα είχε κλείσει και νομικά και πολιτικά.
Η κινητικότητα των Θεσσαλών κορυφώνεται καθώς αποδεικνύεται πως η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ δεν ήταν τυχαία.
Στο ζήτημα καταγράφονται εξελίξεις ερήμην των Αιτωλοακαρνάνων. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμου Χαρακόπουλου αποφασίστηκε ο απεγκλωβισμός των έργων του Αχελώου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε: «Επιτέλους μπαίνει το νερό στο αυλάκι για τον απεγκλωβισμό του Αχελώου. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την θετική ανταπόκριση του υπουργού Επικρατείας, καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος αποδέχτηκε την πρότασή μας να αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση για την απεμπλοκή του έργου του Αχελώου και την υλοποίησή του. Προς τούτο θα υπάρξει άμεσα, όπως ήταν αξίωση της τοπικής κοινωνίας, διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών εκπροσώπων της Θεσσαλίας για την καταγραφή των δεδομένων και τη διατύπωση προτάσεων για τη δρομολόγηση λύσεων».
Η διευρυμένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στις 15:00 το μεσημέρι στο Μαξίμου. Στη σύσκεψη θα κληθούν να συμμετάσχουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης, όλοι οι βουλευτές -όλων των κομμάτων- της Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης, όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, οι εκπρόσωποι των γεωτεχνικών, του ΤΤΕ, των αγροτών και της ΕΘΕΜ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, είχε στείλει προς τούτο σχετική επιστολή στις 18.12.19 στον κ. Γεραπετρίτη μεταφέροντας το αίτημα των τοπικών φορέων, όπως διατυπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΩΤΕ Κεντρικής Ελλάδος στις 15.12.19, μετά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει η απουσία αναφοράς στο φράγμα της Συκιάς στη διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).
Ο κυβερνητικός βουλευτής που παρουσίασε στον κ. Γεραπετρίτη όλο το χρονικό του έργου και την περιβαλλοντική διάσταση που πρωτίστως έχει για τη Θεσσαλία, που απειλείται με ερημοποίηση, έκανε λόγο για «ιστορική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί με το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων της Θεσσαλίας στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να δρομολογήσουν την υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί όραμα δυο γενιών».

Θέματα που ενδιαφέρουν

11 Σχόλια

 1. Παύλος

  Γιατί κανένας δικός μας έχουν ξεχαστεί ακόμη στο mood των εορτών?
  Λοιπόν έχουμε και λέμε:μας πήραν το πανεπιστήμιο, μας φέρνουν μετανάστες (και όχι μόνο στον Αγρειλο), κουβέντα για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό και τώρα μας περνούν άλλοι από μόνοι τους χωρίς εμάς και το πολυτιμότερο όλων το νερό.
  Αν αυτού οι δικοί μας βγάζουν φωτό του φαίνεσθαι σε Facebook και λοιπά.
  Για την ιστορία:
  Κώστας Καραγκούνης : 24884 ψήφους
  Μάριος Σαλμάς: 19438 ψήφους
  Σπήλιος Λιβανός: 13587 ψήφους
  Νεκτάριος Φαρμάκης: 65877 ψήφους στην Αιτωλοακαρνανία
  Γιώργος Παπαναστασίου: 56.03%
  Να τους χαιρόμαστε και να τους ξαναψηφίσουμε όταν θα τα έχουμε ξεχάσει.

 2. Παύλος "διορθωμένος"

  Γιατί κανένας δικός μας?
  Έχουν ξεχαστεί ακόμη στο mood των εορτών?
  Λοιπόν έχουμε και λέμε:μας πήραν το πανεπιστήμιο, μας φέρνουν μετανάστες (και όχι μόνο στον Αγριλο), κουβέντα για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό και τώρα μας παίρνουν άλλοι από μόνοι τους χωρίς εμάς και το πολυτιμότερο όλων το νερό.
  Αντ αυτού οι δικοί μας βγάζουν φωτό του φαίνεσθαι σε Facebook και λοιπά.
  Για την ιστορία:
  Κώστας Καραγκούνης : 24884 ψήφους
  Μάριος Σαλμάς: 19438 ψήφους
  Σπήλιος Λιβανός: 13587 ψήφους
  Νεκτάριος Φαρμάκης: 65877 ψήφους στην Αιτωλοακαρνανία
  Γιώργος Παπαναστασίου: 56.03%
  Να τους χαιρόμαστε και να τους ξαναψηφίσουμε όταν θα τα έχουμε ξεχάσει.

 3. Ανώνυμος

  Πατριοτ το φαινόμενο είναι λίγο παλαιό, καταρχήν κάποιο αποβρσμα διέλυσε την αιτωλια, μετά ο δολωπων της Αιτωλίας προς τη Θεσσαλία (μικρά Βλαχία), μεγάλο μέρος του υδάτινου από των μεγδοβα το γύρισαν Προς τη Θεσσαλία (μικρά Βλαχία) μετά κατέστρεψαν των γίγαντα Αχελώο, αργότερα εφηύραν τη κλιματική Αλλαγή είς βάρος των ορεινών της Αιτωλίας, ( πήραν τα χιόνια βροχές κτλ σε νότιες περιοχές από Εύβοια Αττική Κρήτη ) στη πορεία ξεκίνησαν για εκτροπή του Αχελώου, δε ξέρω πότε θα γίνει, πατριοτ γιατί συμβαίνουν όλα αυτά ; αν ήταν άλλη σε αυτή τη περιοχή χώρα Αιτωλία, Θεσσαλοί πελοποννισιοι ,θα γινόταν τίποτα από αυτά ; τότε ρε πατριοτ είμαστε άξιοι της μοίρας μας…..Γιατί ρε πατριοτ η Αιτωλία είναι διαλυμένη; είδες εσύ πότε στα χρονικά χώρα χορης λόγο διαλυμένη; μόνο στην Αιτωλία συμβαίνουν αυτά, (Για να στο κάνω λιανά, πως είναι διαλυμένη η Αιτωλία πρόσεξε, ένα μέρος της το διαμόρφωσαν Φθιώτιδα, ένα μέρος της το ονόμασαν Αιτωλοακαρνανία, ένα μέρος της το ονόμασαν Ευρυτανία, και κάποιο νομίζω Προς Άμφισσα) αν αμφιβάλλεις ερευνα, πατριοτ αφερεθηκα ξέχασα των Εύηνο η φιδαρη ,που του έκαναν εκτροπή για την Αττική, είμαστε έξυπνος ΛΑΟΣ

 4. Ανώνυμος

  Όλοι οι διοικητικοί αυτοδιοικητικοι κτλ, Ευρυτανία Αιτωλία είναι………………, αν ήταν διαφορετικά

 5. Πως γίνεται αυτό; δε ξέρω αν αυτό συμβαλλα κράτη

  Τη σου είναι αυτή η προπαγάνδα, έλληνες από δω, έλληνες από κει ,γέμισε ο τόπος έλληνες,…σε λίγο χρονικό διάστημα αυτή που εισβάλλουν σήμερα ός πρόσφυγες λαθροεισβολης θα υπερπλθησουμε ός έλληνες, αντί να αφανηζωμαστε θα αυξανομαστε,

 6. Ανώνυμος

  Βλέπω στα σχόλια, για ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ, Αιτωλοί και Ακαρνανες , Ποιος ο πολιτισμός των Αιτωλών, και ποιός των Ακαρνάνων ;

 7. Δημήτρης κοντονικας

  Ζητώ ο καραγκούνης
  Αγρινιώτες ραγιάδες
  Προσκυνημενοι

 8. Collins

  Εδώ και πολλά χρόνια, φέτος ο νομός και η πόλη έχει δεξιά ηγεσία. Σας πιστέψαμε και σας ψηφίσαμε. Μη διανοηθείτε να επιτρέψετε την οικολογική καταστροφή του νομού. Αυτή είναι η άμυνα και ευελπιστώ να έχουν γίνει οι κατάλληλες επαφές με ΞΕΝΟΥΣ φορείς για να μπει φρένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.