Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Ερώτηση Καραγκούνη για το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Ερώτηση Καραγκούνη για το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Eρώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ζητώντας την αυτονόμηση του.Έχει ως εξής:

ΤΕΙ Λογιστικής στο ΜεσολόγγιΑξιότιμε κε Υπουργέ,

Ήδη από το 1981, λειτουργεί στην πόλη του Μεσολογγίου, ένα από τα πιο  οργανωμένα ΤΕΙ της χώρας, το ΤΕΙ Μεσολογγίου, με σπουδαίο ερευνητικό – ακαδημαϊκό (καθώς και πολιτιστικό) έργο, που έχει συμβάλει καθοριστικά σε έναν από τους σημαντικότερους παραγωγικούς τομείς της Ελλάδας, την αλιεία και το οποίο πλέον υπάγεται στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Η εξάρτηση πλέον του ΤΕΙ Μεσολογγίου (καθώς και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου) από την Πάτρα, οι διοικητικές αποφάσεις της οποίας κινούνται  δυστυχώς στην κατεύθυνση αποδυνάμωσής του (συνεχής απορρόφηση- κατάργηση τμημάτων, μετακινήσεις καθηγητών κλπ), καθιστούν το μέλλον του αβέβαιο.

Επανειλημμένως έχει εκφραστεί η ανάγκη τροποποίησης του Π.Δ., «Συγχώνευση Τ.Ε.Ι. Πάτρας και Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου- Μετονομασία Σχολής και Τμημάτων- Συγχώνευση Τμημάτων- Κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων- Συγκρότηση Σχολών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας». Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή, είχα καταθέσει και σχετική τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας», η οποία τελικώς απορρίφθηκε.

Κύριε Υπουργέ, η αποκατάσταση της ως άνω αδικαιολόγητης πραγματικότητας μέσω της  ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ του ΤΕΙ Μεσολογγίου, που καθόλου δεν βαραίνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δεδομένου ότι η περιοχή διαθέτει ήδη εκτεταμένες ιδιόκτητες εκτάσεις και εκπαιδευτικό περιβάλλον προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  (εργαστηριακό εξοπλισμό μεγάλης αξίας, υλικοτεχνική υποδομή, βιβλιοθήκες, αμφιθέατρα, γυμναστήρια, θέατρα, πολιτιστικό κέντρο κλπ) είναι αναγκαία.  Είναι σημαντική η αυτονόμηση του ΤΕΙ για την ευρύτερη περιοχή τη στιγμή μάλιστα που το ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει αποδεδειγμένα προσφέρει πολλά  στον παραγωγικό ιστό και που μόλις το 2013 διακρίθηκε από τον παγκόσμιο Οργανισμό RANGING WEB OF UNIVERSITIES, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη (!) θέση μεταξύ των ΤΕΙ όλης της χώρας.

Κατόπιν τούτου και δεδομένου ότι  έκπληξη και αγανάκτηση προκάλεσε στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας η πρόσφατη εξαγγελία σας, αναφορικά με το ζήτημα της επαναφοράς 9 υπό κατάργηση ΤΕΙ στα φετινά μηχανογραφικά των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα  Τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου, παρά τις σχετικές προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης του Σύριζα,

ερωτάσθε:

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πάγιο αίτημα τόσο της τοπικής κοινωνίας του Μεσολογγίου, όσο και ευρύτερα της Αιτωλοακαρνανίας και να αποκτήσει επιτέλους ο Νομός, ένας από τους μεγαλύτερους στη χώρα, ένα βασικό Κέντρο Ανάπτυξης κ Προόδου, μέσω της Αυτονόμησης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του, δεδομένου ότι πληροί όλες τις σχετικές κτιριακές και ακαδημαϊκές προδιαγραφές;

Αθήνα, 15-5-2017

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Καραγκούνης

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. spiros

    Έλεος, ο άνθρωπος που ψήφισε κατάργηση Πανεπιστημιου και Τει από το νομό ζητάει κ τα ρέστα τώρα, δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου αγαπητέ κ Καραγκούνη λίγο σεβασμός στους πολίτες του ταλαίπωρου νομού δεν θα έβλαπτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.