Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Ζητά την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδας ο Καραγκούνης

Ζητά την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδας ο Καραγκούνης

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης απευθυνόμενος  στον Υπουργό Παιδείας  ρωτά αν στον σχεδιασμό του Υπουργείου προβλέπεται η μεταφορά άλλων τμημάτων από το Μεσολόγγι ή τη Ναύπακτο προς την Πάτρα ή αλλού και αν πρόκειται να επανιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Τον τελευταίο καιρό έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί της πρόθεσης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ για επικείμενες συγχωνεύσεις ανωτάτων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Δυτική Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή και μετά την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος που είχε σαν έδρα του το Αγρίνιο και την ενσωμάτωση των Σχολών του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αλλά και την μεταφορά σχολών του ΤΕΙ από το Μεσολόγγι στην Αμαλιάδα και Πάτρα, η Αιτωλοακαρνανία έχει στερηθεί τελείως πανεπιστημιακών σχολών.Μέσα στην αναδιάταξη του χάρτη των πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων στην δυτική Ελλάδα η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να διαδραματίσει και πάλι ένα σημαντικό ρόλο που θα προσδώσει μεγάλα οφέλη και θα αναδείξει την καινοτομία και την αριστεία μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Στον σχεδιασμό στον οποίο κάνετε, προβλέπεται η μεταφορά άλλων τμημάτων από το Μεσολόγγι ή τη Ναύπακτο προς την Πάτρα ή αλλού;

Είναι στις προθέσεις σας να επανιδρύσετε εκ νέου το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, ώστε να αποδώσετε και πάλι στην Αιτωλοακαρνανία αυτό που πραγματικά της αξίζει στην Ανωτάτη εκπαίδευση;

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.