Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ερώτηση Παπαδόπουλου σε Λύρο για την Μαρίνα Μεσολογγίου

Ερώτηση Παπαδόπουλου σε Λύρο για την Μαρίνα Μεσολογγίου

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο, κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Συμμαχία για το μέλλον”, Πάνος Παπαδόπουλος, σχετικά με την Μαρίνα Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζω, καθώς συμμετείχα και εγώ σαν «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ » σε παραστάσεις στα αρμόδια Υπουργεία ότι μετά από εννέα χρόνια και με τη συμβολή της προηγούμενης Κυβέρνησης η τωρινή Διοίκηση της εταιρειας «Μαρινα Μεσολόγγι Α.Ε.» επέλυσε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία έναρξης και ολοκλήρωσης της επένδυσης καθόσον, έγινε ο Επανακαθορισμός της Χερσαίας Ζώνης στη περιοχή της Μαρίνας (17-09-2018 ) από μέρους του Δ.Λ.Τ. Ι.Π. Μεσολογγίου, εγκρίθηκε η Τροποποίηση της Χωροθετησης και η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων (07-01-2019) από τα Υπουργεία Τουρισμού & Περιβάλλοντος-Ενέργειας.

Τελικά όλη η διαδικασία τερματισμού των χρόνιων προβλημάτων ολοκληρώθηκε με την Υπογραφή της Τροποποιητικής Σύμβασης (02-05-2019) και το σημαντικότερο όλων η εταιρεία για πρώτη φορά λειτουργεί νόμιμα από τις 14-06-2019 ημερομηνία που έλαβε τμηματική άδεια λειτουργίας.

Περιμένοντας την ολοκλήρωση των μελετών για τη κατάθεση στο Υπουργείο Τουρισμού μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά εντος του χρονικού διαστήματος που προβλέπει η σύμβαση, τους τελευταίους τρεις (3) μήνες ακούμε ότι υπάρχει μεγάλη στασιμότητα, διάχυτη ανησυχία για την εκπλήρωση συμβατικών οικονομικών υποχρεώσεων, εξαιτίας της αδυναμίας εκλογής νέου Δ.Σ. της εταιρειας «Μαρινα Μεσολόγγι Α.Ε» στο θέμα που υπάρχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων για ανάκληση του παλαιού Δ.Σ. με την εκλογή νέου που θα συμμετέχετε και εσείς κ. Δήμαρχε σαν εκπρόσωπος του Δ.Λ.Τ. Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η διαδικασία σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων όπως πληροφορήθηκα έχει ξεκινήσει στις 26-09-2019 και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί λογω των συνεχών αναβολών, με αποτέλεσμα το σημερινό μετέωρο και υπό αίρεση Δ.Σ. της εταιρειας να αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες για το τρόπο επίλυσης των συμβατικών υποχρεώσεων και εξόφλησης των οικονομικών οφειλών με αποτέλεσμα η εταιρεία να οδηγείται σε έκπτωση και πτώχευση.

Κ. Δήμαρχε.

1.Γιατι μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.
2. Υπάρχουν ευθύνες των μετόχων; και εάν ναι ποιων; και ποια είναι η ευθύνη ενός έκαστου εξ αυτών ;

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 23/12/2019

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.