Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ερώτηση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τις αναφορές Μητσοτάκη στην εκτροπή

Ερώτηση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τις αναφορές Μητσοτάκη στην εκτροπή

Eρώτηση για την εκτροπή του Αχελώου με αφορμή τη νέα τοποθέτηση (στη ΔΕΘ) του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. Αναφέρει τα εξής η ερώτηση που τίθεται ενόψει της συνεδρίασης της 28ης Σεπτεμβρίου 2020.

ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ: Δεν επηρεάζεται ούτε από τον κορωνοϊό !

Με περίσσεια αλαζονική “αυτοπεποίθηση”, o πρωθυπουργός επανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το βήμα της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου της αναβληθείσας λόγω κορωνοϊού Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πως η εκτροπή του Αχελώου παραμένει αταλάντευτη κυβερνητική επιλογή.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως “εξετάζεται η δυνατότητα μερικής μεταφοράς νερού 250 εκατ. κ.μ. νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλική πεδιάδα… αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια.

Επεσήμανε δε ότι “είναι αδιανόητο να έχουν σπαταληθεί πάνω από 700 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για τα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας και αυτά να κάθονται. Τουλάχιστον η Μεσοχώρα που είναι έτοιμη να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό, παρατηρείται απαράδεκτη καθυστέρηση”.

Πέρασαν δύο μέρες από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και δυστυχώς οι “αγωνιζόμενοι” αυτοδιοικητικοί φορείς της Αιτωλοακαρνανίας με πρωτοστατούσα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν προέβησαν ούτε σε μια ανακοίνωση “για τα μάτια του κόσμου”.

Μήπως τουλάχιστον γνωρίζουν και μπορούν να μας ενημερώσουν ως “Επιτροπή Αγώνα”, σε ποια “νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν αναφέρεται ο πρωθυπουργός;

Διότι για να προβεί δημοσίως σε αυτή την τόσο συγκεκριμένη αναφορά ο κ. Μητσοτάκης, σημαίνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια σοβαρή θεσμική και νομική προεργασία – προετοιμασία σε κυβερνητικό επίπεδο, η οποία ενδεχομένως να βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

  • Γνωρίζουν κάτι σχετικό με αυτή οι φορείς του Νομού και της Περιφέρειας και ειδικότερα ο κύριος Δήμαρχος Αγρινίου ;
  • Έχουν ζητήσει ή πρόκειται να ζητήσουν, συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό;
  • Έχουν αναθέσει και σε ποιους νομικούς την επανεξέταση της όλης υπόθεσης από τη δική μας σκοπιά;

Ευελπιστούμε  να μη “μας πιάσουν στον ύπνο” και μετά εξαντληθούμε σε “πύρινες ανακοινώσεις κατόπιν εορτής όπως δυστυχώς γίνεται κάθε φορά με τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας (Σύνδεση με Ιόνια Οδό, Πανεπιστήμιο κλπ..)

Αγρίνιο, 16-9-2020

Για την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Ο Επικεφαλής Καμμένος Σταύρος

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.