Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιδείνωση του καιρού Δευτέρα και Τρίτη , επιφυλακή στην Πολιτική Προστασία

Επιδείνωση του καιρού Δευτέρα και Τρίτη , επιφυλακή στην Πολιτική Προστασία

Καταιγίδες, χαλάζι, ισχυροί άνεμοι, κρύο

kairos-kakokairia

Με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης Καιρού η ΕΜΥ προβλέπει σημαντική μεταβολή του καιρού από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα Βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς άνεμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας. Επισημαίνεται ότι ενδέχεται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανώς τη Δυτική Στερεά να εκδηλωθούν τα προαναφερθέντα φαινόμενα πρόσκαιρα και την Κυριακή 18-09-2016.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Αιτωλοακαρνανίας μάλιστα διαβίβασε στους δήμους του Νομού το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ που θα ισχύσει από την Κυριακή 18-09-2016 μέχρι και την Τρίτη 20-09-2016.
Καλεί παράλληλα τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους.
Ειδικότερα προβλέπεται πως  τη Δευτέρα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
Την Τρίτη η κακοκαιρία θα πλήξει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανόν πρόσκαιρα τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα, πάντως, ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.