Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μεσολόγγι

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μεσολόγγι

koi-aimodosia-pde-mesologgi

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιείται την Τρίτη 13-06-2017 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Σύλλογο των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας εθελοντική αιμοδοσία από τις 10 το πρωί μέχρι 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.

Η αιμοδοσία αποτελεί μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας με τη συμβολή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας.

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι αναμφισβήτητα μια πράξη φιλαλληλίας και αλτρουισμού, μια πράξη συνειδητής προσφοράς του Εθελοντή Αιμοδότη, καθοριστική για τον συνάνθρωπο που τη χρειάζεται» δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά.

Όπως υπογράμμισε, «το αίμα είναι κάτι που δεν παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο. Είναι μια πράξη ανάληψης κοινωνικής ευθύνης, που συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού αλληλεγγύης εκεί που κινούμαστε και δρούμε καθημερινά. Η εθελοντική αυτή προσπάθεια έχει ως πρωταρχικό στόχο τη σύνδεση του εθελοντισμού με τις ανάγκες της κοινωνίας και την προσφορά. Η αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας!»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.