Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία στο Αγρίνιο

Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία στο Αγρίνιο

aimodosia papastrateio (4)
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η σημερινή και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, όπως με συνέπεια έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια, διοργάνωσε μεγάλη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο η οποία είναι σε εξέλιξη από τις 8:00 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι
Λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη της υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αγρινίου ενώ συμμετέχουν ο Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς» & ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ένωση Αγρινίου”και η “Ακτίνα Εθελοντισμού Δήμου Αγρινίου”.
Τη δράση, όπως και όλες όσες πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής, υποστήριξε για ακόμη μια φορά, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Αγρινίου, που σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο έλαβε την πρωτοβουλία για σύσταση Τράπεζας Αίματος Αγροτών, με σκοπό να δημιουργηθούν συνθήκες ενίσχυσης του εθελοντισμού στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής και να διαμορφωθεί μια πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που παραστεί η ανάγκη χορήγησης αίματος.
Η εβδομάδα ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Ιουνίου, με ενημέρωση σχετικά με τη δωρεά Μυελού των Οστών και την εθελοντική αιμοδοσία, συνεχίστηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου, με εθελοντική Αιμοδοσία στο Παναιτώλιο σε συνεργασία με το Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο “Αιτωλός”, ενώ τη Δευτέρα 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ “Φαντασία”.
Χθες το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, βραβεύθηκαν εθελοντές αιμοδότες, μέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου.
Στις βραβεύσεις τον αιμοδοτών συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης, κ Γιάννης Καλλίμορφος. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Γιάννης Καλλίμορφος στην τελετή βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών Ο κ. Καλλίμορφος κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να συμμετάσχει για ακόμη μια φορά ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία, ενώ τόνισε πως η προσφορά αίματος, είναι προσφορά ζωής στον συνάνθρωπο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ένωση Αγρινίου θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να αναπτύσσει ανάλογες πρωτοβουλίες, πάντα με κοινωνικό πρόσημο.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δήμητρα Αβράμπου, επεσήμανε την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν, τους υποστηρικτές των δράσεων του Συλλόγου και φυσικά τη μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Για τη συνεργασία με την Ένωση Αγρινίου σημείωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τα μέλη του και τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, καθώς αυτό μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για πολλούς άλλους φορείς.

Πληροφορίες www.e-ea.gr/

aimodosia papastrateio (1) aimodosia papastrateio (2) aimodosia papastrateio (3) aimodosia papastrateio (5) aimodosia papastrateio (6)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.