Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Έτοιμη για το ταξίδι ζωής στο Λονδίνο η δίχρονη Διονυσία από τη Ναύπακτο

Έτοιμη για το ταξίδι ζωής στο Λονδίνο η δίχρονη Διονυσία από τη Ναύπακτο

Ο λογαριασμός που ανοίχτηκε για τα έξοδα της επέμβασης θα παραμείνει ανοιχτός

Για το ταξίδι που θα της χαρίσει τη ζωή θα ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου η δίχρονη Διονυσία που πάσχει από την σπάνια ανωμαλία ΚΛΟΑΚΑ. Με λίγα λόγια στην περίπτωση του συγκεκριμένου συνδρόμου, ζωτικά όργανα βρίσκονται σε λάθος σημεία.

Το χειρουργείο που θα της σώσει τη ζωή είναι προγραμματισμένο για τις 23 Νοεμβρίου, ενώ το παιδί θα πρέπει να βρίσκεται στο Great Ormond Street Hospital μία εβδομάδα νωρίτερα.

Για την σωτηρία του δίχρονου παιδιού, η πάθηση του οποίου δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, αν και υπήρξε κινητοποίηση και ενδιαφέρον, συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα μέσω λογαριασμού που ανοίχτηκε γι΄αυτόντο σκοπό. Ο λογαριασμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την παραμονή του ταξιδιού.

Για την περίπτωση του κοριτσιού έχει ενδιαφερθεί και κινητοποιηθεί ο Δήμος Ναυπακτίας, από όπου και η κάτωθι ανακοίνωση.

Η 2χρονη είναι το τελευταίο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας η οποία μετακόμισε από την Πάτρα στη Ναυπακτία, όταν οι δύο γονείς έμειναν χωρίς δουλειά. Ο πατέρας του παιδιού εργάζεται με οχτάμηνο πρόγραμμα στο Δήμο, ενώ η μητέρα είναι άνεργη.

Η περίπτωση του παιδιού είναι αρκετά δύσκολη και σπάνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο γιατρός που θα χειρουργήσει το 2χρονο παιδί δεν έχει κάνει τέτοιο χειρουργείο τα τελευταία 15 χρόνια.

 Κωνσταντίνα Τσίχλα-Τhebest.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.