Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Eτοιμότητα στο ΕΣΥ: 60 κλίνες και η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιθανά κρούσματα κορονοϊού

Eτοιμότητα στο ΕΣΥ: 60 κλίνες και η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιθανά κρούσματα κορονοϊού

Στο επόμενο στάδιο περνά το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να αντιμετωπίσει την επέλαση του κορονοϊού που αναμένεται να επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους με την ενεργοποίηση 10 μεγάλων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, που θα νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό, με τη μετατροπή των χειρουργικών αιθουσών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και με ιατρική παρακολούθηση των ασθενών στο σπίτι με σύστημα τηλεϊατρικής, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να καταπολεμήσει το μεγάλο κύμα των κρουσμάτων του ιού που είναι προ των πυλών.

Πρόκειται για το σχέδιο της «φάσης 3» της επιδημίας, στην οποία αναμένεται να υπάρξουν και τα περισσότερα θύματα του κοροναϊού και στην οποία θα μπει σταδιακά η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, όπως υπολογίζουν οι ειδικοί. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι το σχέδιο της «φάσης 3» είναι ήδη έτοιμο στο ΕΣΥ και αρκεί να καταγραφούν τα πρώτα μαζικά βαριά περιστατικά για να ενεργοποιηθεί.

Σε αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί και το Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς έγιναν οι μετατροπές στον 3ο όροφο και έχουν απελευθερωθεί 60 κλίνες για νοσηλεία (πιθανών) ασθενών με κορονοϊό ενώ σε πλήρη λειτουργία είναι και η ΜΕΘ.
Αντιστοίχως στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου , σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή Π.Παπαδόπουλου στο Κόκκινο Πάτρας 107.7, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα απελευθερώνοντας παράλληλα 16 κλίνες.
Στα δυο νοσοκομεία, θυμίζουμε, έχουν περιοριστεί τα επισκεπτήρια και ανεστάλησαν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία, εκτός των εκτάκτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.