Κυριακή, Ιανουάριος 20, 2019

«Αιτωλοακαρνανική Ποδοσφαιρική Αναγέννηση»: Παρουσίασε τους στόχους της με σφοδρή κριτική στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΑ

«Η εικόνα του Αιτωλοακαρνανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια είναι τραγική»lagoudis Ή έντονη κριτική στην παρούσα διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας χαρακτήρισε τη συνέντευξη Τύπου της παράταξης «Αιτωλοακαρνανική Ποδοσφαιρική Αναγέννηση».

Η παράταξη που στηρίζει για την προεδρία της ΕΠΣΑ τον Γιώργο Λαγούδη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο του Αγρινίου  παρουσιάζοντας τη διακήρυξη αρχών και στόχων της.

Ο κ.Λαγούδης άσκησε αιχμηρή κριτική στη νυν διοίκηση του  Παναγιώτη Παπαχρήστου χαρακτηρίζοντας  τραγική την εικόνα του αιτωλοακαρνανικού ποδοσφαίρου  κάνοντας λόγο επίσης  για ανεπαρκή αξιοπιστία. Αναφέρθηκε στους στόχους του συνδυασμού στους οποίους περιλαμβάνεται η αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΣΑ, η απλή αναλογική στις εκλογές της με τη   συμμετοχή όλων των παρατάξεων που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία στο Διοικητικό Συμβούλιο. Μεταξύ των στόχων και η αλλαγή της δομής των πρωταθλημάτων και άλλοι.
«Η εικόνα του Αιτωλοακαρνανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια είναι τραγική.  Το βιώνουμε καθημερινά  όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό. Απουσία ιστορικών σωματείων από τα πρωταθλήματα, αγωνιστική καχεξία, φτωχό θέαμα,  ελάχιστος κόσμος στα γήπεδα , αποχωρήσεις ομάδων πριν  την αρχή , αλλά και το τέλος των πρωταθλημάτων, κλονισμένη αξιοπιστία, ανεπαρκής ποδοσφαιρική αρχή με παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οράματος.
Το κορυφαίο, η  τιμωρία του πρόεδρου  της Ένωσης  μας από τα αρμόδια όργανα του ποδόσφαιρου. Η  ΕΠΣΑ για πρώτη φορά στην μακρόχρονη  ιστορία  της διοικείται από έναν πρόεδρο που τον τιμώρησε το ποδόσφαιρο και η αθλητική δικαιοσύνη. Είναι η ώρα που ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Είναι η ώρα των αποφάσεων», ανέφεραν τα στελέχη της  «Αιτωλοακαρνανικής Ποδοσφαιρικής Αναγέννησης».

«Θέλουμε να είμαστε μια διοίκηση που θα είναι υπηρέτης των σωματείων –μελών της  και όχι μια διοίκηση που θα ενεργεί κατά βούληση αγνοώντας τις ομάδες  που της έδωσαν αυτή τη δυνατότητα» επισήμανε ο κ. Λαγούδης.

Απο αριστερά:
Απο αριστερά:Α.Ευθυμίου, Γ.Λαγούδης, Ν.Χολέβας και Γ.Αλεξόπουλος

Αξιοσημείωτη επίσης η απάντηση του κ. Λαγούδη πως  «εμείς πάνω απ’ όλα κοιτάμε την ομάδα του νομού μας τον Παναιτωλικό και τίποτα άλλο» όταν ρωτήθηκε για φημολογούμενη στήριξη του από μεγάλη ομάδα. Για το καυτό ζήτημα της διαιτησίας απάντησε πως εάν εκλεγεί η παράταξή του πρέπει να «σπάσει αυγά»,  να είναι στα γήπεδα για να έχει άποψη  και να τιμωρούνται οι διαιτητές που προβαίνουν σε σημαντικά λάθη.

Πρώτος ομιλητής στη συνέντευξη ήταν ο  ιατρός και  παράγοντας του τοπικού ποδοσφαίρου  Ιωάννης Αλεξόπουλος που εξέφρασε την πίστη για αλλαγή της κατάστασης εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη στον Γιώργο Λαγούδη μέχρι το τέλος τονίζοντας πως  ο αγώνας θα δικαιωθεί.

7Το λόγο πήρε επίσης  ο Νίκος Χολέβας,  επικεφαλής της παράταξης στις προηγούμενες εκλογές   και νυν υποψήφιος για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό ποδόσφαιρο.  Ο κ. Χολέβας αναφέρθηκε και αυτός στις προηγούμενες εκλογές στις οποίες η παράταξη ηττήθηκε για λόγους που ο ίδιος δεν θέλει να αναφέρει, όπως υποστήριξε, ενώ υπογράμμισε κάποια από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό ποδόσφαιρο. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει και ζήτησε την ψήφο των σωματείων.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής   Αποστόλης Ευθυμίου υπογράμμισε τα προβλήματα των υποδομών και επισήμανε τη μείωση των ομάδων της Αιτωλοακαρνανίας κάνοντας αναφορά στο ιστορικό σωματείο του Άρη Αιτωλικού το οποίο πλέον δεν υφίσταται.

Η «Αιτωλοακαρνανική Ποδοσφαιρική  Αναγέννηση»   δεσμεύτηκε για «για σημαντικές αλλαγές που θα είναι προς όφελος των σωματείων- μελών  με κύριο στόχο την  οικονομική τους ελάφρυνση και την  μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία».  

 Οι αρχές που η παράταξη, όπως ανακοίνωσε, θα κινηθεί είναι: 

 1. Αλλαγή καταστατικού της ΕΠΣΑ.

Πιστεύουμε ότι η λειτουργία και πολύ περισσότερο η διοίκηση  της Ένωσης οφείλει να είναι ανοιχτή, διάφανη και αντιπροσωπευτική εκπροσωπώντας όλες τις τάσεις που υπάρχουν. Θέλουμε  στο Δ.Σ  να μετέχουν  όλες οι παρατάξεις που θα παίρνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Έτσι θα εφαρμόσουμε το σύστημα της απλής αναλογικής ώστε  να εκφράζονται όλες οι απόψεις και να ακούγονται όλες οι φωνές.  Το καταστατικό της Ένωσης δεν αποτελεί κρατικό μυστικό. Πρέπει να  το γνωρίζουν  όλοι. Θα αναρτηθεί στο site της Ένωσης

2.Ανοιχτές συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ  θα είναι ανοιχτές για τα Μ.Μ.Ε , αλλά και για τους παράγοντες των σωματείων που θα ήθελαν να βάλουν οποιοδήποτε  ζήτημα.  Θέλουμε  τα σωματεία να είναι δίπλα μας και όχι απέναντι μας . Στα πλαίσια του ανοίγματος της Ένωσης σε όλο το νόμο οι συνεδριάσεις θα γίνονται σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Ναυπακτο και Αμφιλοχία.  Οι αποφάσεις του Δ.Σ θα ανακοινώνονται στο site της Ένωσης .

3.Ανασυγκρότηση  των πρωταθλημάτων. Με βασικό στόχο τον περιορισμό των εξόδων των ομάδων , αλλά και την δημιουργία ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων θα διαμορφώσουμε διαφορετικά τα πρωταθλήματα.     Δεν νοείται πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας με ομάδες που αποχωρούν πριν ξεκινήσει και με ομάδες που δεν ολοκληρώνουν τους αγώνες. Αυτό δυστυχώς αποτελεί μόνιμα φαινόμενο  τα τελευταία χρόνια στο  κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΠΣ. Η δομή των πρωταθλημάτων θα είναι  διαφορετική.Πρόθεση μας είναι η αναβάθμιση   των Πρωταθλημάτων δίνοντας περισσότερα κίνητρα μειώνοντας ταυτόχρονα και τις μετακινήσεις .  Οι  προκηρύξεις των πρωταθλημάτων θα βγαίνουν αφού ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις των ομάδων.

 1. Αναβάθμιση του θεσμού του κυπέλλουΑναβάθμιση του θεσμού του κυπέλλου με την στήριξη χορηγών , προβολής της όλης διοργάνωσης με κορυφαία τον τελικό ο οποίος θα γίνεται σε όλες τις πόλεις της έδρας των Δήμων και καθιέρωση του αγώνα Σουπερ Καπ  στο γήπεδο του Παναιτωλικού με την παρουσία σχολείων , φορέων ακαδημιών και σωματείων μας.
 1. Χορηγικό  πρόγραμμα.Βασικός μας στόχος είναι να βρεθούν ισχυροί  χορηγοί οι οποίοι θα είναι και οι «ανάδοχοι»  των πρωταθλημάτων δίνοντας   την επωνυμία τους σε αυτά.  Θα υπάρχουν τουλάχιστον δυο λαχειοφόροι κάθε σεζόν όπου με  έξοδα της Ένωσης θα βγαίνουν σε κλήρωση σημαντικά δώρα και τα σωματεία θα πωλούν  τους λαχνούς προς όφελος του
 1. Πρωταθλήματα υποδομών.  Πλήρη αναδιοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομής  (παίδων, προπαίδων, juniors. Projuniors.)Τα τμήματα υποδομών είναι  το κύτταρο και το αύριο κάθε ομάδας. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η υποχρέωση των ομάδων της Α΄ κατηγορίας να διατηρούν τουλάχιστον  ένα τμήμα υποδομής.

Δεσμευόμαστε ότι η Ε.Π.Σ.Α μετά από χορηγία από  τον 1ο χρόνο θα καλύπτει το 50% του εξοδολογίου της διαιτησίας των πρωταθλημάτων αυτών.   Στόχος μας από τον 2ο  χρόνο η πλήρης κάλυψη του εξοδολογίου διαιτησίας στα πρωταθλήματα από την διοργανώτρια.

 1. Μεικτές ομάδες της Ένωσης. Αποτελεί για μας  ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχουμε μπροστά μαςΘα αναδιαρθρώσουμε πλήρως τις μεικτές ομάδες και θα είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και όχι περιστασιακά της προσπάθειας που θα καταβάλλεται. Υπάρχει πρόβλεψη για ξεχωριστό χορηγικό πρόγραμμα των μεικτών ομάδων καθώς και συμμέτοχη  σε τουρνουά των αντίστοιχων ηλικιών . Επίσης θα  υπάρχει οργανωμένη και όχι μεμονωμένη μετακίνηση των παιδιών στις προπονήσεις. Σεβασμός στον θεσμό. Οι μεικτές ομάδες είναι οι μικρές εθνικές του νομού μας.
 1. Συνεργασία με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση . Μ ε την συνεργασία των προϊσταμένων εκπαίδευσης και των σχολείων θα προβούμε σε δράσεις για την ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
 1. Διοργάνωση Διεθνών ποδοσφαιρικών  Τουρνουά.Σε συνεργασία με τον Παναιτωλικό , την ΕΠΟ και των σωματείων θα διοργανώνονται διεθνή τουρνουά σε νεαρές ηλικίες που θα αγωνίζονται σε όλα τα γήπεδα του νομού μας και θα γνωρίζουν τον τόπο μας , την ιστορία μας και  θα στηρίζουν την τοπική μας οικονομία.
 1. Βία στα γήπεδα.Με την συνεργασία των σωματείων μας , του υπουργείου Αθλητισμού- Πολιτισμού, της ΕΠΟ θα δουλέψουμε  για τους τρόπους πρόληψης για ασφαλείας των αγώνων   χωρίς ακρότητες.
 1. Παρεμβάσεις για όφελος των ομάδων.Με την συγκατάθεση όσων σωματείων επιθυμούν  η διοίκηση της ΕΠΣΑ θα μπορέσει να διαπραγματευτεί υπηρεσίες και προϊόντα  (μεταφορές με λεωφορεία , αθλητικό υλικό)  σε καλύτερη τιμή  φυσικά προς όφελος των σωματείων που θα δώσουν την συγκατάθεση τους
 1. Ανακαίνιση του Ενωσιακού γηπέδου » Θ. Πασσιόπουλος «.Κάθε άλλο παρά τιμά την εικόνα της Ένωσης η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ενωσιακό γήπεδο. Μέλημα μας είναι η βελτίωση των συνθηκών που οι νέοι ποδοσφαιριστές μας σήμερα αγωνίζονται , με την συνεργασία της  Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Μεσολογγίου.
 1. Αγορά έκτασης για κατασκευή γηπέδων για τις ανάγκες των μεικτών ομάδων. Προτεραιότητα μας είναι η εξεύρεση και μίσθωση χώρου 20-25 στρεμμάτων με οψιόν αγοράς για την κατασκευή γηπέδων με φυσικό χλοοτάπητα για τις ανάγκες των μεικτών ομάδων του νομού μας με την στήριξη της ΕΠΟ και της Αυτοδιοίκησης.
 1. Ταμείο αλληλοβοήθειας ποδοσφαιριστών.Αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και θα ισχύσει με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Τα χρήματα θα διατίθεται σε περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών  ποδοσφαιριστών της Ένωσης μας . Θα συσταθεί επιτροπή με την συμμετοχή και εκπροσώπων των σωματείων μας για την διαχείριση του ταμείου
 1. Σύσταση επιτροπής ειδικών μορφών ποδοσφαίρου. Για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου ,σάλας και ποδοσφαίρου άμμου
 1. Σύσταση επιτροπής παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.Η σύσταση της επιτροπής θα έχει ως σκοπό την συστράτευση όλων των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών για την προώθηση του ποδοσφαίρου με κοινωνικές δράσεις.
 1. Προληπτικός έλεγχος όλων των αθλητών. Συνεργασία της υγειονομικής επιτροπής με τα νοσοκομεία Αγρινίου , Μεσολογγίου , Ιατρικού Συλλόγου, Συλλόγου νοσηλευτών για τον προληπτικό έλεγχο όλων των αθλητών
 1. Συνεργασία με τον σύνδεσμο προπονητών .Πολύπλευρη συνεργασία με τον σύνδεσμο προπονητών  γιατί το σωστό ποδόσφαιρο μαθαίνετε μόνο από τους πιστοποιημένους προπονητές –παιδαγωγούς που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αθλήματος
 1. Συνεργασία με ΤΕΔ(Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας), ΚΕΔ (Κεντρική, Επιτροπή, Διαιτησίας) .Οι διαιτητές αποτελούν το πλέον νευραλγικό κομμάτι του ποδοσφαίρου.Στόχος μας η απόλυτη αξιοκρατία . Θέλουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.  Συνεχείς ενημερώσεις προς  τις ομάδες σχετικά με τα όσα καθημερινά αλλάζουν  στους κανονισμούς διαιτησίας. Αναβάθμιση της σχολής διαιτησίας και προσπάθειες για ανεύρεση νέων διαιτητών με χαρακτηριστικά που δεν αμφισβητούνται.Συνεργασία με τον Τοπικό Σύνδεσμο Διαιτητών για την συνεχή αναβάθμιση της διαιτησίας καθώς και με την Κ.Ε.Δ/ Ε.Π.Ο.
 1. Νομιμοποίηση των γηπέδων στους Δήμους.Σε συνεργασία με τους Δήμους   θα γίνει  προσπάθεια να αδειοδοτηθούν όλα τα γήπεδα που ακόμη δεν έχουν πάρει άδεια καθώς  οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα πλέον να   εκδίδουν άδεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι στην αρμοδιότητα τους.
 1. Καταγραφή της ιστορίας της Ένωσης.Σε συνεργασία με τις ομάδες θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε σε βιβλίο   την ιστορία της ΕΠΣΑ από την ίδρυση της μέχρι σήμερα  με τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε χρονιάς .Την έκδοση του θα αναλάβει η Ένωση και τα έσοδα θα μοιραστούν στα σωματεία.
 1. Δημιουργία αθλητικού ποδοσφαιρικού μουσείου.Στο Ενωσιακό γήπεδο θα δημιουργηθεί αίθουσα που θα φιλοξενεί το μουσείο του ποδοσφαίρου του τόπου μας με εκθέματα των σωματείων και της Ένωσης. Σκοπός  είναι η επίσκεψη σχολείων , ακαδημιών και προσωπικοτήτων του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
 1. Σχέση Ένωσης με την διοίκηση της Ε.Π.Ο.Με στόχο το μεγαλύτερο όφελος των ομάδων μας θα επιδιώξουμε τις καλύτερες σχέσεις με την διοίκηση της ΕΠΟ. Σε κρισιμότερα  θέματα που αφορούν υπερψήφιση ή καταψήφιση απολογισμού της ομοσπονδίας ,αλλά και θέματα εκλογικής διαδικασίας την στάση της ΕΠΣΑ θα την καθορίζει  η Γ.Σ  που θα συγκαλείται για αυτό ακριβώς τον λόγο.Τα σωματεία πρέπει πάντα να έχουν άποψη και λόγο.

 

aitoloakarnaniki-podosfairiki-anagennisi (1)

aitoloakarnaniki-podosfairiki-anagennisi (2)

aitoloakarnaniki-podosfairiki-anagennisi (3)

aitoloakarnaniki-podosfairiki-anagennisi (4)

aitoloakarnaniki-podosfairiki-anagennisi (5)

aitoloakarnaniki-podosfairiki-anagennisi (6)

aitoloakarnaniki-podosfairiki-anagennisi (7)

aitoloakarnaniki-podosfairiki-anagennisi (8)

8

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.