Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Έτσι κύλησε η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία

Έτσι κύλησε η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία

Από το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην  Αιτωλοακαρνανία .

Ο πρώτος σταθμός ήταν η Ναύπακτος όπου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και επισκέφθηκε πολλά εμπορικά καταστήματα με κατάληξη το ιστορικό λιμάνι όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από  κατοίκους.

«Μπορείτε να προσβλέπετε σε καλύτερες μέρες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με καταστηματάρχες και ελεύθερους επαγγελματίες σε καφέ της Ναυπάκτου. «Δεν μας αξίζει η μιζέρια, το λέω σε εσάς που ζείτε σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο. Ο δικός μου στόχος είναι ανάπτυξη 4%. Μπορεί να ακούγεται ένα αφηρημένο νούμερο αλλά θα δείτε μεγάλες αλλαγές. Για παράδειγμα η μείωση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση θα γίνει αισθητή αμέσως σε όλους τους πολίτες, από το πιο μικρό καφέ μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο», εξήγησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάνε κάτι να δούμε επιτέλους άσπρη μέρα», είπε ένας κάτοικος που σταμάτησε τον αρχηγό της νέας Δημοκρατίας στην πλατεία της Ναυπάκτου. «Δεν κάνω άλλη δουλειά , μόνο γι’ αυτό προσπαθώ», του απάντησε χαμογελώντας ο κ. Μητσοτάκης. Λίγο αργότερα, στο πανέμορφο λιμάνι της Ναυπάκτου συνάντησε ένα γκρουπ κυριών που είχαν πάει εκδρομή με το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης και του ευχήθηκαν να γίνει σύντομα πρωθυπουργός, όπως και να συνεχίσει να υπόσχεται μόνο όσα μπορεί να πράξει.

Στη Ναύπακτο ο Κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο
Στη σύντομη συνάντησή τους μίλησαν για το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής του διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας καθώς ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος έχει την προεδρία της Επιτροπής της Εκκλησίας,
Μίλησαν εξάλλου, μεταξύ άλλων, για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, για την ιστορία της ιεράς Μητροπόλεως, για το δυναμικό της, για τα Ιδρύματα της Ναυπάκτου
Ο Μητροπολίτης πρόσφερε κ. Μητσοτάκη τρία βιβλία του με άρθρα, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του σε θέματα πού απασχόλησαν την Εκκλησία, την Πολιτεία, την Κοινωνία και την Πατρίδα μας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Γέφυρα Μπανιά, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους. Από εκεί ακολούθησε τον δρόμο που οδηγεί από τον Εύηνο στην Ανάληψη.

Δυο γιαγιάδες που έκαναν νεύμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει πάνω στον παλιό δρόμο που συνδέει τον Εύηνο με την Ανάληψη έκλεψαν τις εντυπώσεις. «Σε περιμένουμε από το πρωί να σου ευχηθούμε κάθε καλό», τού είπαν μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο και τις αγκάλιασε. «Κυριάκο έχω τρισέγγονα, σε παρακαλώ να φροντίσεις για τους νέους», του ζήτησε η μία από τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες. «Θα κάνω ό,τι μπορώ, να ‘στε σίγουρη» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στην Ανάληψη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνομιλία με τον Πατέρα Γεώργιο και κάθισε στο τραπέζι του κεντρικού καφενείου της πλατείας. Ο κ. Μητσοτάκης διέκρινε την απουσία νέων ανθρώπων στο χωριό και ανέφερε ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε συνολικά, όχι μόνο με τη μέριμνα του κράτους, αλλά και με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. «Να κάνεις κάτι Κυριάκο, να φέρεις τα παιδιά μας πίσω. Έχουμε μείνει μόνο γέροι εδώ», του είπε ένας ηλικιωμένος κύριος που καθόταν με την παρέα του στο κεντρικό καφενείο του χωριού. «Οι κάτοικοι έχουν μειωθεί σε 200 από 3000 που ήταν πριν από μερικά χρόνια» πρόσθεσε.

Συνάντησε, ωστόσο, πολλά νέα παιδιά λίγο αργότερα. Ήταν μια ομάδα περισσότερων από 20 μαθητών γυμνασίου από την Καρδίτσα που είχαν πάει τριήμερη εκδρομή στην περιοχή και έβγαζαν όλοι φωτογραφίες με τα κινητά μαζί του.

Ξεχωριστό κεφάλαιο της περιοδείας αποτέλεσε η συζήτηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη η οποία επικεντρώθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης των υδάτινων πόρων της Αιτωλοακαρνανίας. Στον διάλογο που είχαν στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε ότι το νερό θα μπορούσε να γίνει το εφαλτήριο τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον πρωτογενή τομέα. Παρατήρησε ότι παρ’ ότι η Αιτωλοακαρνανία είμαι μια περιοχή γεμάτη νερό, «εντούτοις μιλάμε για αγρότες που δεν μπορούν να ποτίσουν, για τουριστική ανάπτυξη κάτω του μηδενός και για μηδενική σχεδόν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορούσε από μόνη της να δίνει ψωμί στους κατοίκους και στις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε «για την μεγάλη πρόκληση και τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στο πεδίο της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων» θυμίζοντας ότι κανένας νομός της χώρας δεν έχει πιο πολύ νερό από την Αιτωλοακαρνανία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι δεν νοείται ένας τόπος όπως η Αιτωλοακαρνανία να μην αποτελεί πόλο έλξης και προσέλκυσης νέων τουριστικών επενδύσεων με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς επίσης ότι δεν νοείται σε μια περιοχή με τόσο πολύ νερό οι αγρότες να μην έχουν πρόσβαση σε αυτό. Και δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των τοπικών δικτύων άρδευσης και των υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή.

Φθάνοντας στο Αγρίνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκασταστάσεις  του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, συναντήθηκε με τη διοίκηση του, ξεναγήθηκε στους χώρους  και συνομίλησε και με πολλούς πολίτες που ήταν στην αναμονή δρομολογίων.Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. Μισθοί-συντάξεις

  Ξεχνάει ο κόσμος ότι έκοψε συντάξεις?ότι πήγαινε στην Ευρώπη και έλεγε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις όπως είχαν συμφωνήσει στα πρώτα μνημόνια?ότι δεν ψήφισε το κόμμα του για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα?ότι υπογράψανε για ανάπτυξη 3,5% μέχρι το 2030…και εαν δεν πετυχαίναν το στόχο θα κοβόταν πάλι οι συντάξεις και οι μισθοί?κάποιοι αυξήσανε τον κατώτατο και ξεπάγωσαν τα μισθολογικά κλιμάκια και κάποιοι κόβανε μισθούς και δώρα..

 2. Ανώνυμος

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!! ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ !!! ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ !!!!! ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ !!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!! Ο ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΜΠΟΥΦΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜE ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ !!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!! CHRISTOS

 3. Ο θρύλος!!!

  Αν γίνει και ο Κυριάκος πρωθυπουργός τότε θα έχουμε ολοκληρωθεί σαν χώρα!!!

 4. ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...

  Καιρός για αλλαγή. Ο Τσίπρας απογοήτευσε . Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΤΥΧΕ…

 5. ΝΟΜΙΖΩ

  Ο Κυριάκος είναι απλός και ανθρώπινος.Θα αποδειχθεί ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός!

 6. Αντε τε

  Πρωτα να πληρωσει τα δανεια του κομματος και του κήρυκα για να μπορει να ζηταει απο τον λαό να κανει το ιδιο…

 7. Ανώνυμος

  ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ !!!!!!! ΟΙ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΣΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 35 ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ !!!!!! ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.