Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

250 φάκελοι κτηνοτρόφων “παγωμένοι” στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας

250  φάκελοι κτηνοτρόφων “παγωμένοι” στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας

Έτσι μέλλον στον πρωτογενή τομέα δεν θα υπάρξει…ktinotrofiaΤο μείζον ζήτημα της (μη) αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων εξακολουθεί να ταλαιπωρεί κτηνοτρόφους-βιοπαλαιστές της Αιτωλοακαρνανίας. Η αδειοδότηση σταβλικής εγκατάστασης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον κτηνοτρόφο προκειμένου να ενταχθεί  σε προγράμματα και ενισχύσεις.

Στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας ωστόσο εκκρεμούν 250  φάκελοι ,κτηνοτρόφων από την περιοχή Βάλτου και Ξηρομέρου, για τους οποίους  δεν έχουν εκδοθεί πράξεις χαρακτηρισμού. Ενδεικτικό της καθυστέρησης είναι πως ορισμένες από τις αιτήσεις έχουν κατατεθεί από το 2014…

Βασική αιτία του προβλήματος,  πέραν του δαιδαλώδους νομικού πλαισίου , φαίνεται πως είναι η υποστελέχωση της υπηρεσίας ( δύο υπάλληλοι Π.Ε και ένας Τ.Ε). Το agrinionews.gr  είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στο παρελθόν έχουν σταλεί πολλά έγγραφα για μετακίνηση στην Αμφιλοχία υπαλλήλων από άλλα Δασαρχεία (όπως του Αγρινίου όπου υπηρετούν 45 περίπου υπάλληλοι).

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν κατατεθεί έξι ερωτήσεις στη Βουλή  ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας.

Ωστόσο λύση ακόμη δεν έχει δοθεί και υπάλληλοι δεν έχουν μετακινηθεί… Ίσως γιατί στην Ελλάδα… «απαγορεύεται» κάποιοι να μετακινηθούν λίγες δεκάδες χιλιόμετρα όταν χιλιάδες νέοι με πτυχία ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά…Στην Ελλάδα που υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες ενώ  (τι ειρωνεία…)διαθέτει ένα  από τα υψηλοτέρα ποσοστά δημοσίων υπαλλήλων.

Σίγουρο δεν είναι πως λύση στο πρόβλημα θα δοθεί άμεσα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι έτσι μέλλον στον πρωτογενή τομέα δεν θα υπάρξει…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανηφόρης

    Έχουνε δουλειά τα παιδιά στο Αγρίνιο, μην τα πειραζετε, μην τα πειράζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.