Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Event Awards Gold στο «ΟΙΚΟθέατρο», της Ναυπάκτου, στην κατηγορία Thematical Events

Μια ακόμα διάκριση για την Περιβαλλοντική Οργάνωση “Πράσινο+Μπλε”.

EVENTAWARDSaΣε μια ιδιαίτερα φαντασμαγορική τελετή απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία των Event Awards 2017, στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και η Περιβαλλοντική Οργάνωση “Πράσινο+Μπλε” η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία Gold, στην ενότητα  Τhematical Events για την Εκπαιδευτική εκδήλωση – δράση της “ΟΙΚΟθέατρο”

Πρόκειται για θεατρικές παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου που το “Πράσινο+Μπλε” διοργάνωσε φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά. Στόχος αυτός των παραστάσεων να περάσουν μηνύματα για το περιβάλλον σε μικρούς και μεγάλους, ώστε  να αποκτήσουν ευαισθησίες και να το προστατεύουν.

Το βραβείο πήρε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του “Πράσινο+Μπλε”, Τάσος Ξύδης ο οποίος δήλωσε: « Εμείς δεν έχουμε πελάτες έχουμε ανθρώπους και υποστηρικτές που έχουν πιστέψει σε εμάς. Είμαστε μια περιβαλλοντική οργάνωση που έχει έδρα την Ναύπακτο και το νομό Αιτωλοακαρνανίας, αποτελείτε από εθελοντές και μόνο. Προσπαθούμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της περιοχής και περισσότερο τα νέα παιδιά σε περιβαλλοντικά και όχι μόνο θέματα.

Κάνουμε διάφορες δράσεις, εκδίδουμε μηνιαίο ομότιτλο περιοδικό από το 2010 το οποίο και μοιράζουμε δωρεάν και παράλληλα προσπαθούμε πραγματικά να προβάλλουμε την περιοχή μας.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι το ΟΙΚΟθέατρο. Είναι μια σειρά θεατρικών παραστάσεων όπου με την έγκριση  του Υπουργείο παιδείας και την αιγίδα του Ελληνικού κύκλου παιδικού βιβλίου, παραμύθια για το περιβάλλον, τη διαφορετικότητα, τη διατροφή κ.α. μετατρέπονται από τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς τους και θεατρολόγους, σε μικρές θεατρικές παραστάσεις τις οποίες ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα στη Ναύπακτο κάθε Κυριακή από αρχές Φεβρουαρίου έως τέλος Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Εμείς απλά τους δίνουμε το βήμα και καλύπτουμε μέσω χορηγιών το κόστος των παραστάσεων».

Και ολοκλήρωσε ο Τάσος Ξύδης: «Μια δράση που διαρκεί πλέον 7 χρόνια και έχει βραβευτεί από τον TEDx  Athens το 2011,  από το Υπουργείο Παιδείας το 2011, από τa Best city Awards το 2016 και σήμερα από τα Events Awards. Ευχαριστούμε θερμά, τους μόνιμους θα έλεγα όλα αυτά τα χρόνια χορηγούς μας:  1η ΓΕΝ Αιτωλ/νίας, ARLA με το προϊόν LURPAK, Γέφυρα ΑΕ Χαρ. Τρικούπης, ΜΕΓΑ ΑΕ με το προϊόν WET HANKIES και φυσικά τον Δήμο Ναυπακτίας που μας στηρίζει στην προσπάθεια μας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τη δράση.

Από το 2011 έως και το 2016 οι θεατρικές παραστάσεις υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας. Έχουν συμμετάσχει συνολικά πάνω από 3.500 παιδιά και παρακολούθησαν τις παραστάσεις πάνω από 12.000 θεατές.  

Το βραβείο αυτό φυσικά δεν ανήκει σε εμάς, το αφιερώνουμε εξαιρετικά και από καρδιάς στα σχολεία και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς που έχουν αγκαλιάσει και συμμετέχουν εθελοντικά και πάνω από όλα στα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Ναυπάκτου.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.