Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Έξαρση κρουσμάτων και στην περιοχή της Βόνιτσας-Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Έξαρση κρουσμάτων και στην περιοχή της Βόνιτσας-Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Tην τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και στο Δήμο Aκτίου-Βόνιτσας

Η αύξηση αυτή παρατηρείται κυρίως στην περιοχή της Βόνιτσας όπου έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα περίπου 10 ενεργά κρούσματα ενώ πριν από δυο εβδομάδες δεν υπήρχε σχεδόν κανένα.

Τα ανωτέρω αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που , με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, προβαίνει στις ακόλουθες επισημάνσεις:

Από την πρώτη στιγμή, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, όπως αυτά καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης, η οποία είναι συνεχής.

Αυτές λοιπόν τις στιγμές είναι σημαντικό ΟΛΟΙ μας να φερόμαστε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

Επειδή βαδίζουμε προς επώδυνες καταστάσεις επιβάλλεται να περιορίσουμε τις μετακινήσεις στις απαραίτητες , θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητο να φοράμε μάσκα παντού και τέλος να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής.

Ευχόμαστε στους συνδημότες μας που νοσούν, γρήγορη ανάρρωση. Είμαστε αλληλέγγυοι και σε αυτούς που θα τεθούν σε περιορισμό στο σπίτι τους. Είναι δυστυχώς αναγκαίο μέτρο, ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας.

Ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες, με σεβασμό και υπευθυνότητα.

Ο Δήμος μας έχει διενεργήσει δειγματοληψίες και ελέγχους στα αστικά λύματα της Βόνιτσας και της Παλαίρου, όπου λειτουργεί βιολογικός, προκειμένου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πιθανότητα διασποράς του ιού COVID19/SARS-CoV- 2 όπου και διαπιστώθηκε ότι το φορτίο του ιού ήταν μη ανιχνεύσιμο – μηδενικό.

Στη προσπάθεια μας για την προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά του ιού θα παρθούν όλα τα μέτρα και θα πραγματοποιηθούν και άλλοι έλεγχοι από το Δήμο μας αδιαφορώντας για το κόστος.

Τέλος συνετό είναι ο οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός των κρουσμάτων ως “υπόπτων” ή “επιβεβαιωμένων” καλό θα είναι να προέρχεται από τους επισήμους φορείς του Κράτους και της Πολιτείας.

H Βόνιτσα εν μέσω καραντίνας. Φωτό katounapress.blogspot.com 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.