Κυριακή, Ιούνιος 16, 2019

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πατρών κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και στην Αιτωλοακαρνανία

Παρουσιάστηκαν σήμερα επισήμως από τις αστυνομικές αρχές δύο υποθέσεις, που χειρίστηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και αφορούν στην εξάρθρωση πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων.

Η μια υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση ναρκωτικών ουσιών- κυρίως κοκαΐνης – σε περιοχές της Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας. Δραστηριότητα της μάλιστα καταγράφηκε και στην Αιτωλοακαρνανία.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο αλλοδαπός, αρχηγός της ενώ διακριβώθηκε ότι διακινήθηκαν συνολικά 3,5 κιλά κοκαΐνης το τελευταίο έτος.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στις 27/2/2019, στην Αθήνα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 26, 30, 34 και 35 ετών, καθώς και δυο ημεδαποί και πιο συγκεκριμένα ένας 52χρονος και μια 41χρονη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Δηλώσεις για την υπόθεση έγιναν από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας    Ν. Κοτρωνιά, τον Προϊστάμενο Γραφείου  Ενημέρωσης Δημοσιογράφων   Ιγνάτιο  Τριανταφύλλου , τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας   Β. Τσούρα και τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Ανδρέα Τσαπικούνη.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες με τουλάχιστον ακόμη δεκατέσσερις άγνωστους συνεργούς τους, από αρχές του έτους 2018 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 32χρονο αλλοδαπό.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης, σε χρήστες της Αττικής και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου διακίνησαν τουλάχιστον τρία κιλά και πεντακόσια γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διακινητές και αποθηκάριος, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς (ghost-phones), καθώς και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με την ανταλλαγή μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επεξεργάζονταν την ναρκωτική ουσία στην οικία του αρχηγού, την διαμοίραζαν σε μικρές ποσότητες, περίπου ενός γραμμαρίου, τις οποίες στη συνέχεια τις απέκρυπταν σε εξωτερικούς χώρους φύλαξης (καβάντζες), απ’ όπου τις μετέφεραν με οχήματά, στα οποία είχαν διαμορφώσει ειδικές κρύπτες.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά :

• 224,4 γραμμάρια κοκαΐνης (σε μορφή βράχου),
• 8,6 γραμμάρια κάνναβης,
• πτυσσόμενη ράβδο και τρία μαχαίρια,
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, και
• πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης (sim).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.