Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Συγκέντρωση δασκάλων στο Αγρίνιο ενάντια στο νομοσχέδιο και την on-line μετάδοση μαθημάτων

Συγκέντρωση δασκάλων στο Αγρίνιο ενάντια στο νομοσχέδιο και την on-line μετάδοση μαθημάτων

 

Tην έντονη αντίθεσή τους στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο εξέφρασαν και με συγκέντρωση στο Αγρίνιο οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου- Θέρμου, Αμφιλοχίας, Βόνιτσας και Ναυπάκτου.

Εκπαιδευτικοί-μέλη των συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου στις 11 το πρωί της Τετάρτης. Στη διαμαρτυρία αναρτήθηκαν και πανό ενώ ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Βόνιτσας Ευθύμης Μυλωνίδης και ο Γιώργος Αλεξόπουλος εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδέμονων εκπρόσωποι του οποίου έδωσαν το «παρών» στη διαμαρτυρία.
Παρόντα εξάλλου και μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν «οπισθοδρόμηση” το νομοσχέδιο. «Το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου, άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, ένα άκρως νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Ως Σύλλογος Εκπ/κών τονίζουμε πως θα αξιοποιήσουμε οποιοδήποτε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο διαθέτουμε ώστε να αποτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών. Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, την αντιδραστική αξιολόγηση», αναφέρουν οι Σύλλογοι των δασκάλων.

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου επανέρχεται η αξιολόγηση ενώ δημιουργούνται δυσαναλογίες στη σύνθεση των τμημάτων. «Δε θα επιτρέψουμε την προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου», λένε οι δάσκαλοι.

Παράλληλα εκφράζεται μεγάλη αντίδραση για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη δυνατότητα on-line μετάδοσης μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις. “Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ασφάλεια στις σχολικές αίθουσες. Υπάρχουν μαθητές με ειδικές και μαθησιακές ανάγκες. Δεν γίνεται να εκτίθενται καθ’ αυτόν τον τρόπο”, υπογραμμίζουν οι δάσκαλοι που κάνουν λόγο για «μηδενικό σεβασμό τόσο για την παιδαγωγική διαδικασία όσο και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Οι δάσκαλοι «απαιτούν να μην κατατεθεί το απαράδεκτο και επιθετικό προς τη Δημόσια Εκπαίδευση πολυνομοσχέδιο και να αποσυρθεί αμέσως η τροπολογία που αφορά στη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με χρήση κάμερας μέσα στην αίθουσα».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Αναρχοκαπιτάλας

  Οι πελάτες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση που δεν ειναι ΣΥΡΙΖΑ, και στις προθέσεις της να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν δεν θα παράγει υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ.

 2. Αλέξιος Τσιπρίδης

  Τα ευρώ και το Δημόσιο μου αρέσουν πολύ, πολύ. Να ξεβολευτώ, δε μου αρέσει καθόλου.

 3. Αρτέμης STIHL ο μπόγιας πρώην χορτοκόπτης

  Ότι πεις Άκη.

 4. Κάρολος Μαρξώνης

  Που πας Ελένη; Πάω να συναντήσω ένα αγόρι που γνώρισα στο Instagram. Δε θα αργήσω, μπαμπά. Πόσο ευτυχής είμαι που είσαι ασφαλής Ελένη. Φαντάσου να γνώριζες κανέναν απατεώνα στην τηλεδιάσκεψη του σχολείου σου….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.