Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Εξελίξεις για τη λύση του κτιριακού προβλήματος της Δ.Α. Αιτωλίας, σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.  

Εξελίξεις για τη λύση του κτιριακού προβλήματος της Δ.Α. Αιτωλίας, σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.  

Με αφορμή την επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη των Πατρών την 23-11-2018, το Προεδρείο της Ένωσής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  συναντήθηκε μαζί του καταθέτοντας υπόμνημα θέσεων – προτάσεων της ένωσής, που αφορούν οικονομικά – ασφαλιστικά – θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα του αστυνομικού προσωπικού, τόσο σε γενικό, όσο και τοπικό επίπεδο.

«Στην συνάντηση από την Ένωσή μας αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι πτυχές και οι θέσεις μας επί των ανωτέρω θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος στη βάση που αυτά έχουν τεθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας  ( Π.Ο.ΑΞΙ.Α ), ενώ αναφορικά με τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, έγινε αναφορά στο οξύ κτηριακό πρόβλημα των Δ.Α Αχαΐας, Αιτωλίας και υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας, τέθηκαν τα θέματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας, το ζήτημα άντλησης πόρων για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, και τέλος οι δυσλειτουργίες του εφαρμοζόμενου σχεδίου αστυνόμευσης Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας- Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε στη συνάντηση, πως έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις όσον αφορά τη λύση του κτηριακού προβλήματος των Δ.Α Αχαΐας και Αιτωλίας, καθώς και ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο  Κατσιφάρα αναφορικά με την τροποποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ και την ένταξη της ΕΛ.ΑΣ ως φορέα υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος, μέσω του οποίου θα καταστεί η εφικτή η προμήθεια υπηρεσιακών οχημάτων και λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Τέλος αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδίου  αστυνόμευσης Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., δήλωσε πως αυτό θα αξιολογηθεί κατά την εφαρμογή του και θα υπάρξουν τροποποιήσεις για την βελτίωση του παραγόμενου αποτελέσματος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.