Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Σε εξέλιξη από το Υπουργείο Πολιτισμού οι εργασίες διάσωσης της Γέφυρας Μανώλη

Σε εξέλιξη από το Υπουργείο Πολιτισμού οι εργασίες διάσωσης της Γέφυρας Μανώλη

Θετική η εξέλιξη στην ιστορική Γέφυρα Μανώλη καθώς στις 24 του μηνός υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής έργου από την ανάδοχο εταιρεία. Η εκτέλεση του έργου περιλαμβάνει τα άμεσα μέτρα προστασίας και αντιστήριξης στο ιστορικό γεφύρι με την μορφή του κατεπείγοντος.

Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού απέστειλε κλιμάκιο στο σημείο καθώς έχει αναλάβει και την επίβλεψη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας είχε ήδη καταστήσει την πρόσβαση δυνατή ώστε να μπορέσει να εγκατασταθεί και να εργαστεί η ανάδοχος εταιρεία.

Μάλιστα, χθες, 28 Δεκεμβρίου 2018, παρών στην έναρξη των εργασιών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης Τάσιος για να κατευθύνει τις συνεχιζόμενες εργασίες και όπου χρειαστεί να παράσχει βοήθεια στις επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου

Σύμφωνα με την διακήρυξη η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 60 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η έναρξη εργασιών και η εγκατάσταση του εργοταξίου της εταιρείας που είναι ήδη στο σημείο είναι εντός πέντε ημερών από την υπογραφή της σύμβασης που δηλώνει και το επείγον της παρούσας κατάστασης.

Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από το ταμείο των Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη κ. Γρηγόρης Φέρρας μιλάει για μια θετική εξέλιξη καθώς η διάσωση της θρυλικής Γέφυρας Μανώλη θα αποτελέσει και την διάσωση της ιστορίας αλλά και της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης ο κ. Φέρρας ευχαριστεί θερμά την Διεύθυνση Αναστήλωσης του Υπουργείου για τις προσπάθειες που καταβάλλει, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
και ειδικότερα τον κ. Μπακογιάννη και τον κ. Τάσιο, Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη αντίστοιχα, όπως και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας-Ευρυτανίας.

Πηγή: dytikievrytania.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.