Η μακαρονάδα είναι πάντα μια εύκολη και γρήγορη λύση για το καθημερινό τραπέζι μας σε κάθε εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι, λοιπόν, που οι ντομάτες και τα ντοματίνια πρωταγωνιστούν, σχεδόν σε σταθερή βάση μπορείτε εύκολα, γρήγορα αλλά και δημιουργικά να μαγειρέψετε νόστιμα πιάτα που ανακατεύουν την pasta με το σπιτικό μεράκι και τη μεσογειακή γαστρονομική φινέτσα.
Το μόνο που έχετε να κανετε είναι να ακολουθήστε τις παρακάτω συνταγές που βάζουν έξυπνα στο ίδιο πιάτο τα ζουμερά ντοματίνια με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας θα σας εκπλήξει!
Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας:
Koχύλια με κοτόπουλο, blue cheese και ντοματίνια
Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, που αξιοποιεί το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε και που συναρπάζει τους λάτρεις του blue cheese. Το συγκεκριμένο πιάτο μπορείτε να το απολαύσετε και κρύο ή να το σερβίρετε ως σαλάτα, ενώ ταιριάζει εξίσου καταπληκτικά και με τα κυρίως πιάτα ενός Κυριακάτικου τραπεζιού.
Σπαγγέτι με τόνο, κάππαρη, ντοματίνια και ελιές
Είναι τόσο γρήγορη και απλή που η συγκεκριμένη συνταγή θα μπει αμέσως στη λίστα με τα αγαπημένα σας pasta πιάτα αυτού του καλοκαιριού. Με μεσογειακό ταπεραμέντο και με τη φρεσκάδα των υλικών που αναδεικνύουν τις νοστιμιές της ελληνικής γης, αυτό το σπαγγέτι δε θα λείπει εύκολα από το καθημερινό τραπέζι, είτε θέλετε να το απολαύσετε μόνοι σας, είτε να εντυπωσιάσετε τους συνδαιτημόνες σας σε κάποιο εορταστικό τραπέζι.
Σαλάτα με πέννες ολικής, κοτόπουλο, ντοματίνια, καλαμπόκι και σάλτσα αβοκάντο
Μια νόστιμη και ελαφριά μακαρονοσαλάτα με ζυμαρικά ολικής άλεσης και κοτόπουλο που άνετα θα απολαύσετε και ως κυρίως γεύμα. Το μυστικό της επιτυχίας, εδώ, κρύβεται στη σάλτσα αβοκάντο που μαζί με το σκόρδο, το λεμόνι και τον δυόσμο προσδίδουν μία ιδιαίτερη φρεσκάδα και γευστική τσαχπινιά στο πιάτο.
Παπαρδέλες με βλίτα, ντοματίνια και ξινομυζήθρα
Καλοκαιρινή, χορτοφαγική μακαρονάδα με σάλτσα από βλίτα και ντοματίνια. Όλη η φρεσκάδα και η νοστιμιά της μεσογειακής κουζίνας συγκεντρωμένες σε ένα πιάτο. Τα ντοματίνια «δένουν» καταπληκτικά με τα βλίτα, ενώ αναμφισβήτητα τη διαφορά κάνει η ξινομυζήθρα Κρήτης, με την έντονη και ελαφρώς αλμυρή γεύση της.
Στριφτούδια με κρύα σάλτσα πέστο και ψητά ντοματίνια
Τα στριφτούδια είναι παραδοσιακά κρητικά ζυμαρικά τα οποία εύκολα τα βρίσκετε σε παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Στη συγκεκριμένη συνταγή, τα στριφτούδια δίνουν ένα δροσερό πιάτο με ζυμαρικά, που τρώγεται είτε ως κυρίως είτε ως αρωματική σαλάτα συνοδεία μερακλίδικων κρεατικών.
Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια, βαλσαμικό και βασιλικό
Τα καθημερινά ζυμαρικά μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους, όμως ο πιο νόστιμος είναι ο πιο απλός, με λίγα και φρέσκα υλικά. Θα το διαπιστώσετε σε αυτήν εδώ τη συνταγή…
Λουκία Χρυσοβιτσάνου