Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Έξι κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις από τον Ιανουάριο

Έξι κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις από τον Ιανουάριο

Έξι κατηγορίες συνταξιούχων θα πρέπει να περιμένουν αυξήσεις από τον Ιανουάριο του 2019, μετά και τον πρόσφατο «λευκό καπνό» από το EuroWorking Group για τις συντάξεις. Εκτός από τους διασωθέντες συνταξιούχους οι οποίοι κερδίζουν από την απόσυρση των περικοπών έως 18%, υπάρχουν και περίπου 500.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι προβλέπεται να βελτιώσουν το εισόδημά τους. καθώς ο επανυπολογισμός και η αναπροσαρμογή των συντάξεων τους ευνοεί. Πρόκειται για ομάδες συνταξιούχων που η σύνταξη βγαίνει υψηλότερη με τον τρόπο υπολογισμού σε σύγκριση με τα ποσά που λαμβάνουν σήμερα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έξι κατηγορίες συνταξιούχων, που λαμβάνουν συνολικά 550.000 συντάξεις και ευνοούνται είναι οι εξής:
1. Συνταξιούχοι του ΙΚΑ με μέσες αποδοχές και από 20- 30 έτη ασφάλισης. Οι εν λόγω συνταξιούχοι κερδίζουν διπλά: ευνοούνται και από τους συντελεστές της ανταποδοτικής σύνταξης και από τον τεκμαρτό μισθό βάσει τους οποίου υπολογίστηκε η σύνταξή τους, δηλ. από τη βάση υπολογισμού της ανταποδοτικής.

2. Συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι ΝΠΔΔ που ανήκαν στο ειδικό καθεστώς του ΙΚΑ και έλαβαν σύνταξη με τις δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις. Το κλειδί είναι πως κατέβαλλαν εισφορές που αφορούσαν σε υψηλότερο συντάξιμο μισθό από τη βάση υπολογισμού της παλαιάς τους σύνταξης, καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι πλήρωναν εισφορές στο σύνολο των αποδοχών τους και όχι μόνο στον βασικό μισθό με τον οποίο βγαίνει η σύνταξή τους.

3. Συνταξιούχοι των πρώην ειδικών Ταμείων ΔΕΚΟ- Τραπεζών (ΤΑΠ- ΟΤΕ, ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΤΣΠ- ΕΤΕ κ.α.)

4. Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ- ΤΣΑ, πρώην αυτοκινητιστές που συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία ή και περισσότερα έτη.

5. Συνταξιούχοι που αποχώρησαν με διαδοχική ασφάλιση και είχαν μεγάλες ποινές στο τμήμα που αφορούσε τον συμμετέχοντα φορέα. Με τις νέες διατάξεις η χρήση της διαδοχικής ασφάλισης έχει καταργηθεί και ο χρόνος υπολογίζεται ενιαία. Έτσι, οι συντάξεις αυτής της κατηγορίας μπορούν να προσδοκούν σημαντική προσαύξηση.

6. Συνταξιούχοι που λαμβάνουν πρόωρη / μειωμένη σύνταξη έως 30%.

Πηγή: Έθνος

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΄΄ΕΚΟΨΑΝ”ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ.ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!CHRISTOS

  2. Anonymos

    Κάποιοι πηγαίνανε στην Ευρώπη και φωνάζανε ότι οι περικοπές πρέπει να γίνουν…τους χάλαγε το αφήγημα…είχανε μάθει να επιβιώνουν μέσα από την καταστροφολογία..μείωση του ΕΝΦΙΑ,εισφορές, τέλος επιτηδεύματος,αναδρομικά κτλ …τα μισά εαν είχανε κάνει τώρα θα πανηγυρίζανε…αυτοί που δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα δικά τους δάνεια, προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα μας σώσουν….ARIS …ακούς???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.