Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: «Πλημμύρισαν» από ταξιδιώτες λιμάνια και δρόμοι

Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: «Πλημμύρισαν» από ταξιδιώτες λιμάνια και δρόμοι

Φεύγουν οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου

Αναχωρούν από λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς και οι εναπομείναντες στις μεγάλες πόλεις ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου που παραδοσιακά πραγματοποιείται η μεγαλύτερη έξοδος του έτους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αυξημένο συγκριτικά με το περσινό διάστημα είναι το ποσοστό των ταξιδιωτών, καθώς το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 288.259 άνθρωποι, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν αναχωρήσει 245.549.

Το Λιμενικό, μάλιστα, απαγόρευσε την επιβίβαση 21.340 ατόμων στα πλοία, καθώς δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή το αρνητικό αποτέλεσμα του PCR ή rapid test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από τον COVID-19.

Παράλληλα, αυξημένη είναι και η κίνηση στα διόδια, με τις ουρές να έχουν σχηματιστεί ήδη από το πρωί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πάνω από 40.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει σήμερα από τα διόδια της Ελευσίνας, ενώ το διάστημα 6:00 π.μ.-6:00 μ.μ. πάνω από 27.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια στις Αφίδνες.

Αυξημένη είναι σήμερα και η κίνηση στα ΚΤΕΛ σήμερα.

Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία

Εκτακτα μέτρα έχει λάβει και η ελληνική αστυνομία με ειδικό σχεδιασμό για την ασφαλή μετακίνηση τους και την πρόληψη ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Στο σχεδιασμό προβλέπεται και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα εθνικά δίκτυα, για την έξοδο και την επιστροφή, ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.

Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου.

Tι ισχύει στα λιμάνια

Η διαδικασία για να ταξιδέψουν παραμένει ή ίδια και χρειάζεται ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα rapid τεστ ή ένα μοριακό για να επιβιβαστούν στο πλοίο με τη συμπλήρωση της φόρμας της ψηφιακής δήλωσης .

Επίσης από τις 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊου χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

Δείτε φωτογραφίες από το λιμάνι του Πειραιά

Protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.