Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

«Εξοστρακίστηκαν» Σαββόπουλος και Άσιμος από τα Θρησκευτικά

gavroglou efraim
Στην Ελλάδα του 2017 καταργούνται τραγούδια της Ριάνα αλλά και του Δ. Σαββόπουλου και του Νικόλα Άσιμου από το πρόγραμμα μαθήματος των Θρησκευτικών. Άλλωστε αυτό είχε εισηγηθεί ο Μητροπολίτης Ύδρας, Εφραίμ, στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα τραγούδια που καταργήθηκαν είναι τα εξής:

«Umbrella», η «Συννεφούλα» και ο «Μπαγάσας» του Άσιμου.

Επίσης σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της Εκκλησίας, αφαιρέθηκε από την ύλη του Λυκείου γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους, ενώ αποσαφηνίζεται στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.

Τα νέα Θρησκευτικά υιοθετούν διαφορετική δομή και το υπουργείο Παιδείας προτείνει σε δασκάλους και καθηγητές να χρησιμοποιούν μουσικό και οπτικό υλικό για πολλές θεματικές ενότητες και εργασίες. Για παράδειγμα, προτείνεται ο «Κήπος» του Σωκράτη Μάλαμα ή το «Η Ζωή μου όλη» του Άκη Πάνου στην Γ’ Γυμνασίου για θέμα εργασίας: «Διευρύνοντας τις εμπειρίες μας – Χτίζοντας τον κόσμο μας».

Για την «Αναζήτηση του Θεού» στην Α’ Λυκείου προτείνεται ο «Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, αλλά και μια φωτογραφία του Τζιοβάνι που πανηγυρίζει το γκολ, δείχνοντας προς τον ουρανό.

Σημειώνεται πάντως ότι υιοθετήθηκαν και τα νέα, μοντέρνα προγράμματα σπουδών και μάλιστα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ιεραρχίας που “αψήφησε τις ακραίες φωνές ορισμένων κληρικών και λαϊκών και αποδέχθηκε ομόφωνα τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”.

Δείτε τα τραγούδια που “κόπηκαν”:

Και ο “Προσκυνητής” του Αλκίνοου Ιωαννίδη που “πέρασε” το… τεστ.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.