Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Ευχαριστίες του Δήμου Αγράφων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Τροβάτο

Ευχαριστίες του Δήμου Αγράφων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Τροβάτο

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς όλους όσους συνέβαλλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, σε δασική έκταση στην κοινότητα Τροβάτου, εξέδωσε ο Δήμος Αγράφων.

Επιπρόσθετα, μέσω της ανακοίνωσης εφιστά την προσοχή στους πολίτες ώστε να αποφευχθούν πανομοιότυπες καταστάσεις, ενόψει και της θερινής περιόδου. Αναλυτικά:

Η άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, αποσόβησε την ολοκληρωτική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στην κοινότητα του Τροβάτου. Την χορτολιβαδική και δασική έκταση που κάηκε, με τη συνεργασία όλων μας οφείλουμε να την επαναφέρουμε στην προγενέστερη της κατάσταση.

Επειδή έρχεται καλοκαίρι και επειδή η φετινή λειψυδρία κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα, πρέπει να είμαστε όλοι μας, πολύ περισσότερο προσεκτικοί από κάθε άλλη χρονιά. Ένα λάθος, λόγω της δασικής πυκνότητας και του δύσβατου οδικού δικτύου, μπορεί να καταστρέψει το φυσικό πλεονέκτημα των Αγράφων που είναι το περιβάλλον.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Δήμο Αγράφων, σε όλους όσους από κοντά κι από μακριά βοήθησαν στην αντιμετώπιση της χθεσινής πυρκαγιάς. Στον Yφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, στον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ. Κορέλλα που συντόνισε από το Τροβάτο την κατάσβεση, στους πιλότους του ελικοπτέρου και του αεροπλάνου που επεχείρησαν παρά τις αναταράξεις, στην Περιφέρεια Στερεάς που διέθεσε όλα της τα μέσα, στον κ. Τασιό που βρέθηκε κοντά, στον Bουλευτή του Νομού κ. Κοντογεώργο για το ενδιαφέρον του, στον Διοικητή και Yποδιοικητή της Πυροσβεστικής Καρπενησίου κ. Φακίτσα και κ. Φελέκη αντίστοιχα, στους πυροσβέστες που ήλθαν από τη Στερεά και τη Θεσσαλία, στους εθελοντές πυροσβέστες από τη Καρδίτσα, στον Διοικητή του ΑΤ Κερασοχωρίου κ. Σιορίκη, στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστο Τσιτσικάο, σε όλους τους κατοίκους που βοήθησαν με όλες τους δυνάμεις, στο Δασαρχείο Καρπενησίου, στους συμπατριώτες ανώτατα στελέχη της πυροσβεστικής κ. Γ. Παλιούρα και κ. Π.Νιάφα, στον πρώην υποστράτηγο κ. Ν.Λαθύρη, στα στελέχη του Δήμου Αγράφων και σε όλους όσους εξέφρασαν την αγωνία τους, την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.