Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Ένα ευχαριστώ με απόδοση τιμής σε γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό στο νοσοκομείο Αγρινίου

Ένα ευχαριστώ με απόδοση τιμής σε γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό στο νοσοκομείο Αγρινίου

Τα καλύτερα άρθρα ή ρεπορτάζ είναι τα βιωματικά, έστω κι αν χρειάζονται μέτρο για να μην γίνονται προκατειλημμένα. Στην περίπτωση του γράφοντος το πρόσφατο ήταν η ανάγκη δικού του ανθρώπου να νοσηλευτεί και να βρει θεραπεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις και για την δική μας την δομή στο Αγρίνιο και για την δημόσια Υγεία γενικότερα. Έχουμε γράψει όσοι (προσπαθούμε να) κάνουμε δημοσιογραφία δεκάδες θέματα πάνω στο ζήτημα. Ξέρουμε τα προβλήματα και τις παθογένειες, στην πραγματικότητα ξέρουμε όλοι μας και ποια είναι η λύση για αξιόπιστη και ανθρώπινη Υγεία στην κοινωνία.

Στην περίπτωση του δικού μου ανθρώπου που αναφέρω, είδα γνώση, προσήλωση, ευγένεια και συνεχές ενδιαφέρον από όλους. Τους γιατρούς που ασχολήθηκαν από τις ειδικότητες στην νευρολογία, την νευροχειρουργική και την παθολογία, που για λόγους τακτ- και μόνο- δεν αναφέρω τα ονόματά τους, γιατί ξέρω ότι δεν θα ήθελαν εδώ μια “λεζάντα”. Οι νοσηλεύτριες, οι τραυματιοφορείς, το βοηθητικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων έκανε όχι απλά όσα μπορούσε αλλά και πολλά παραπάνω. Κυρίως το έκανε με κατανόηση, με εξαιρετικούς τρόπους και χαμόγελο.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται πολλά, όμως πρέπει να ειπωθούν. Επιστημονικά υπήρξε συνεργασία και με αντίστοιχα τμήματα στο Ρίο της Πάτρας όπου κι εκεί ειδικοί γιατροί ήρθαν σε επαφή με τους γιατρούς του Αγρινίου για κάποιες ειδικές εξετάσεις. Με λίγα λόγια, φυσικά και μπορούμε να έχουμε την δημόσια Υγεία που αξίζουμε, απλά χρειάζονται κι άλλοι τέτοιοι άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια και πόρους οι υπάρχοντες.

Το ευχαριστώ όμως και η τιμή πρέπει να αποδοθούν στους ανθρώπους που συνάντησα στο νοσοκομείο Αγρινίου γιατί έτσι θα πάρουν το απαραίτητο ηθικό για την συνέχεια, που εξακολουθεί να είναι δύσκολη μέσα στον covid και στα χρόνια προβλήματα, συν κάποιους πολίτες που δεν καταλαβαίνουν από συνθήκες κι από δυσκολίες.
Ευχαριστούμε και καλό κουράγιο!

Γ. Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ελενη θεοδωρου

    Δεν ειναι ροδινα οπως το παρουσιαζης κυριε υπαρχει ασινενωησεια πλειρης για μια αξονικη επρεπε να κανω παρεμβαση στο διοικητη για ενα καρκινοπαθη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.