Κυριακή, Αύγουστος 25, 2019

Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Πάτρα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι» (φωτο)

«Να ξαναθυμηθούμε τις αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται και εκφράζεται το ευρωπαϊκό ιδεώδες, το κοινό ευρωπαϊκό μας εγχείρημα». Το κάλεσμα απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στον χαιρετισμό του στη σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στην Πάτρα, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον»/RescEU ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών» αποτέλεσε ένα ευρύτερο βήμα διαλόγου και προβληματισμού για το μέλλον της Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τόνισε: «Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου οφείλουμε συντεταγμένα να δείξουμε ότι σ’ αυτό το σταυροδρόμι, ο μόνος ασφαλής δρόμος είναι εκείνος που οδηγεί σε μια ισχυρή και συνεκτική Ευρώπη, που μεταξύ άλλων, ενισχύει το δίχτυ ασφαλείας προς τους ανέργους και τους κοινωνικά ασθενέστερους, καταπολεμά την φτώχεια και δίνει βάρος στην εργασία, στην ανεκτικότητα, στη δικαιοσύνη και στα κοινωνικά δικαιώματα».

Σε άλλο σημείο της σύντομης τοποθέτησής του επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό διακύβευμα, τονίζοντας: «Νοιαζόμαστε και συμμετέχουμε για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό διακύβευμα. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, τον κοινό μας στόχο».

Καταλήγοντας ο κ. Κατσιφάρας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σε εποχές που τα δημοσιονομικά πλαίσια είναι ασφυκτικά, οι ευρωπαϊκοί πόροι αποτελούν μια σημαντική πηγή χρηματοδοτικών εργαλείων, όχι μόνο για να εξασφαλιστούν προϋποθέσεις ανάπτυξης, αλλά και για να σταθεί όρθια η κοινωνία. «Οι ευρωπαϊκοί πόροι, ήταν αυτοί που έδωσαν αναπτυξιακή πνοή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Χρηματοδοτώντας έργα και δράσεις αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργούν ένα νέο, πιο ελκυστικό περιβάλλον, ικανό να λειτουργήσει αναπτυξιακά» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, όπως επίσης τους ευρωβουλευτές Μίλτο Κύρκο και Γιώργο Κύρτσο.

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα:

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Τη με ενδιαφέρει εμένα τη κάνουν στη Πάτρα, εγώ είμαι γνήσιος Έλλην Αιτωλός Δωριεύς Σαρακατσάνος, η Πάτρα και η πατρινή και η Πελοπόννησο είναι άλλη χόρα, άλλος πολιτισμός άλλος λαός, μπορεί αυτή να κάνουν τη δουλειά τους, εσύ αιτωλαι, για το τοποσου, τι πολιτισμοσου, τήν ιστορία σου, τη κάνεις; εγώ βλέπω ότι γιά τήν Αιτωλία δεν ενδιαφέρεται κανένας, δε βλέπω να κόβεται κανένας, αυτά που παρουσιάζουν η και προβάλλουν, κάποιοι είναι απομακρυσμένα απο τη πραγματικότητα του πολιτισμού, τής ιστορίας, τής Αιτωλίας, δε βλέπω καμία αναφορά για την ευρύτερη περιοχή, και κοιτάνε τη κάνουν στη Πάτρα, η και σε άλλους πολιτισμούς, ας ξεφυλισιυν την ιστορία της Αιτωλίας,και να την παρουσιάσουν στο λαοτης,όπως κάνουν άλλη πολιτισμοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.