Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Εύσημα και φιλοφρονήσεις δημάρχων στον Φαρμάκη

Εύσημα και φιλοφρονήσεις δημάρχων στον Φαρμάκη

Παρουσία των δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε ο απολογισμός του ενός έτους στον οποίο προβαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη στο Διοικητήριο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.

Οι δήμαρχοι παρέμειναν για λίγα λεπτά στο χώρο και εν συνεχεία άφησαν μονο τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19).Πρόλαβαν στα λίγα λεπτά ωστόσο να εκφράσουν θετικά λόγια για την περιφερειακή αρχή και να προβούν και σε φιλοφρονήσεις.

“Πρόσεχε τους συνεργάτες σου αν είναι αυτοί καλά θα είμαστε και εμείς”, είπε στον Ν. Φαρμάκη ο Γιώργος Αποστολάκης (δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας) . Την αρχή την έκανε ο Σπύρος Κωνσταντάρας (Θέρμου) κατά την παρέμβαση του οποίου έγινε και στιγμίαια διακοπή ρεύματος. Γ. Παπαναστασίου (Αγρινίου) και Β. Γκίζας (Ναυπακτίας) έδωσαν κι αυτοί τα συγχαρητήρια τους στον περιφερειάρχη και έδειξαν πνεύμα συνεργασίας.

Ο Γ. Τριανταφυλλάκης (Ξηρομέρου) σημείωσε πως “η Αιτωλοακαρνανία είναι πλέον στον χάρτη των έργων”  ενώ ο Κώστας Λύρος ζήτησε την ένταξη έργων για την πόλη του Μεσολογγίου ενόψει και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821  ώστε «να είναι όλοι υπερήφανοι όχι μόνο οι Μεσολογγίτες αλλά όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι».

Ο κ.Φαρμάκης παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι “δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να λυθούν τα πάντα. Πετυχημένοι νιώθουμε όταν αντιλαμβανόμαστε ότι κάποια τρύπα κλείσαμε και ότι ήμασταν εκεί όταν ο κόσμος μας χρειάστηκε. Τα έργα είναι δικά μας, της Αιτωλοακαρνανίας, δεν παρακαλέσαμε κανέναν”.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους δημάρχους για τη  συνεργασία, επισημαίνοντας:  «Ειλικρινά, συγκινούμαι, όταν βλέπω ότι πέρα από πολιτικές αφετηρίες και διαφορές, η αυτοδιοίκηση μπορεί να ενωθεί στο κοινό όραμα ενός τόπου καλύτερου για τους πολίτες. Αυτή είναι η μαγεία της αυτοδιοίκησης. Και αυτή είναι η ευθύνη όλων μας: Να υπηρετήσουμε από την πρώτη γραμμή τον συμπολίτη μας. Να γευθούμε από πρώτο χέρι την ικανοποίηση της παρέμβασής μας ή και συχνά να γίνουμε δέκτες των παραπόνων, δικαίως ή αδίκως».

Πρόσθεσε ότι «οι προκλήσεις παραμένουν μεγάλες. Η προσδοκία της κοινωνίας είναι μεγάλη, το ξέρετε καλύτερα από μένα. Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες μας. Κανένας δεν έφτασε στο τέλος του δρόμου. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Και οι ανηφοριές μας περιμένουν. Όμως, μαζί θα τις ανέβουμε και μαζί θα κοιτάξουμε την όμορφη θέα από την κορυφή».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.