Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Κι όμως τα φαρμακεία και στην Αιτωλοακαρνανία έχουν αναδουλειές!

Κι όμως τα φαρμακεία και στην Αιτωλοακαρνανία έχουν αναδουλειές!

Ένας κλάδος που είναι μόνιμα ανοιχτός αυτό τον καιρό και θα περίμενε κανείς ότι κάνει «χρυσές δουλειές» μέσα στην δίνη του κορωνοϊού είναι τα φαρμακεία, έτσι δεν είναι;

Κι όμως! Όπως λένε στην στήλη φαρμακοποιοί από την ευρύτερη περιοχή οι πωλήσεις είναι όχι μόνο μειωμένες αλλά σε επίπεδα άνω του 70%! Και να πούμε πως ρωτήσαμε έναν ή δύο; Όχι, από μια τυχαία συζήτηση με φαρμακοποιό της Ναυπάκτου κάναμε την ίδια ερώτηση και σε φαρμακοποιούς στο Αγρίνιο(όπως και πέρα από το «αυλάκι» άλλωστε)..

Η διαπίστωση είναι κοινή: μετά την πρώτη μεγάλη «έφοδο» για μάσκες, γάντια, αντισηπτικά είδη κλπ, και αφού επανήλθε η ηρεμία ο κόσμος σταμάτησε να πηγαίνει στους γιατρούς για ευνόητους λόγους και μόνο με ραντεβού. Αυτό σημαίνει ότι στα φαρμακεία απέμειναν οι ασθενείς που έχουν κάποιο χρόνιο νόσημα και γράφουν κάθε μήνα τα φάρμακά τους!

Αυτό σημαίνει ότι μετατέθηκαν εξετάσεις που γινόταν για λόγους πρόληψης μεν, που θα βρεθούν αργότερα μπροστά μας, σημαίνει όμως ότι κόπηκαν και τα πολλά πέρα-δώθε στα ιδρύματα υγείας γενικά αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση ότι όλο και λιγότερος κόσμος πάει το φαρμακεία για συμπληρώματα, καλλυντικά κλπ, ίσως έχει την εξήγηση.

«Το εκπληκτικό είναι», έλεγε στην στήλη φαρμακοποιός σε κομβικό σημείο «ότι έχουμε μείωση γενικότερα των έκτακτων περιστατικών που απασχολούσαν νοσοκομεία κι ιδιωτικές κλινικές, για παράδειγμα από τα εμφράγματα. Είναι μειωμένα πολύ κι αυτά»!

Αυτό πάλι, πως εξηγείται; Μήπως μειώθηκε το άγχος και αυξήθηκε η άσκηση; Μήπως επειδή πήγαν οι πληρωμές παραπίσω; Μήπως η οικογενειακή ζωή μειώνει την ένταση και μένει μόνο η ενδοοικογενειακή βία την οποία φέρνει η ενδοοικογενειακή γκρίνια;

Όπως και να έχει, παράξενο φαινόμενο είναι ότι δεν μειώθηκαν μόνο οι επισκέψεις στα νοσοκομεία ή στους  γιατρούς αλλά ακόμα και στα φαρμακεία!

 

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.