Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ο Ν. Φαρμάκης στα εγκαίνια του θεματικού πάρκου «Κόκκινο στα Ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή», στο Αγρίνιο

Ο Ν. Φαρμάκης στα εγκαίνια του θεματικού πάρκου «Κόκκινο στα Ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή», στο Αγρίνιο

Στα εγκαίνια του θεματικού πάρκου «Κόκκινο στα Ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή», που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου (πλατεία Δημάδη), παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Η οδική ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας. Με αυτή την προοπτική και αυτό τον στόχο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προχωρούν σε πρωτοβουλίες, όπως το πάρκο οδικής ασφάλειας, προκειμένου να ενισχύσουν τις γνώσεις των μικρών παιδιών στα ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Σαν φορείς που νοιαζόμαστε για το μέλλον του τόπου μας, οφείλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας για να πάψουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους.  Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και κάτι ακόμα: Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο κανόνες, είναι και παράδειγμα. Τα παιδιά μας παρακολουθούν. Και ακολουθούν το δικό μας παράδειγμα. Ας είμαστε λοιπόν όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούμαστε στον δρόμο, για την δική μας ασφάλεια αλλά και για να μεγαλώσουμε μία γενιά με καλύτερη κυκλοφοριακή παιδεία».

Σημειώνεται πως το θεματικό πάρκο απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Α’, Β’ Γ’ και Δ’ τάξης και περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές διαδραστικές δραστηριότητες, που έχουν σχεδιασθεί με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης. Αυτές είναι:

 1. Τηλεπαιχνίδι buzzer με θέμα: «Κυκλοφορώ Σωστά;».
 2. Παιχνίδι τύπου επιτραπέζιο με τάπητα διαστάσεων 20 τ.μ. και θέμα: «Μαθαίνω να κυκλοφορώ».
 3. Παιχνίδι – τάπητας διάδρομος και πίνακας με θέμα: «Βρες το σήμα»,
 4. Εργαστήριο Ζωγραφικής.

Το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει το χρονικό διάστημα από 9 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 7 Απριλίου 2020, με ώρες λειτουργίας 09:00-14:00 καθημερινά, σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Πύργο, Αμαλιάδα, Πάτρα, Αίγιο, Δυτική Αχαΐα και Κλειτορία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Πέτρος Γιαννακόπουλος

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΕΡΜΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΒΩΡΑΝΗ.
  (Oι προτάσεις έχουν συνάφεια με το θεμα «Κόκκινο στα Ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή», στο Αγρίνιο)

  Αναμφισβήτητα η Ε.Ο. Αγρινίου-Θέρμου θεωρείται η πλέον ΦΥΣΙΚΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ οδική χάραξη, τουλάχιστον από το Αγρίνιο μέχρι το Καινούργιο, με προοπτική σύνδεση της με τη παραλίμνια οδό.
  Ασπαζόμενος την σοφή ρήση του Περιφερειάρχη κ. Νεκταρίου Φαρμάκη “είμαστε παρόντες στα μικρά και καθημερινά…”, αν είμαστε σοβαροί για να μην «πνίγονται στις μελέτες οι ειδικοί», εάν επιθυμούν επί της θητείας τους να βελτιώσουν το οδικό δίκτυο και την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας, εκτιμώ ότι απαιτούνται άμεσες κυκλοφοριακές, διαπλατύνσεις και ευθυγραμμίσεις μικρών τμημάτων επί του υπάρχοντος οδικού δικτύου στα επικίνδυνα τμήμα του, που εντοπίζονται στην οδική πορεία από Αγρίνιο προς Καινούργιο και είναι:
  Πρώτον, πριν την γέφυρα (στις στροφές) του χειμάρρου Ερμίτσας στον οικισμό Τροχός.
  Δεύτερον, μετά την γέφυρα στην είσοδο στη Νέα Αβώρανη.
  Τρίτον, στην έξοδο από την Νέα Αβώρανη (στις στροφές), πριν το Καινούριο.

  Συγκεκριμένα στην είσοδο των ορίων οικισμού Τροχός, επιβάλλεται να τοποθετηθούν πινακίδες:
  α) Που να αναγράφουν το τοπωνύμιο του οικισμού Τροχός (ή Ακροπόταμος) Αγρινίου.
  β)Πινακίδες οδικής σήμανσης περιορισμού των ορίων ταχύτητας στα 20 χιλιόμετρα/ώρα, γιατί σε μικρή απόσταση υπάρχουν 4 είσοδοι-έξοδοι στον οικισμό!!!. ( Που εφάπτονται της Ε.Ο. Αγρινίου-Θέρμου, εκ των οποίων οι δύο βόρεια είναι χωματόδρομοι σε άθλια κατάσταση, ο τρίτος ανατολικά ασφαλτοστρωμένος με απότομη κατηφόρα και τεμνόμενος στον τέταρτο νότια ασφαλτοστρωμένο, και χρειάζονται διαμόρφωση για να γίνουν ασφαλείς και κανονικοί). Είναι γνωστή στους διερχομένους η ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου οδικού τμήματος της Ε.Ο. Αγρινίου-Θέρμου, γιατί έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και καθημερινά κινδυνεύουν οι διερχόμενοι πεζοί και τα οχήματα. Πριν την πρώτη στροφή πρέπει να συνεχισθεί η υπάρχουσα διαπλάτυνση και ευθυγράμμιση λόγω επικινδυνότητας των στροφών του οδικού δικτύου μέχρι την γέφυρα, που έχει απόσταση μόλις 250 μ. περίπου!!!, γιατί σήμερα δεν υπάρχει ορατότητα στο οδικό δίκτυο. Και με προοπτική να κατασκευασθεί άμεσα νέα γέφυρα που ενδείκνυται λόγω του μικρού πλάτος του χειμάρρου, με το ίδιο πλάτος πλησίον της ήδη αποκατασταθείσας γέφυρας. Φυσικά λόγω της κατηφορίας του οδικού δικτύου, επιβάλλεται να δημιουργηθούν κανάλια απορροής των υδάτων για να μην πλημυρίζουν οι ιδιοκτησίες της περιοχής.

  Μετά την γέφυρα στην είσοδο της Νέας Αβώρανης, πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές ώστε ο ανισόπεδος υπάρχον ασφαλτοστρωμένο δρόμος στη νοητή ευθεία ανατολικά μετά την γέφυρα, για να «σηκώσει» κυκλοφοριακό φορτίο, ώστε να μονοδρομηθούν οι δύο δρόμοι (ο παλαιός και ο προτεινόμενος υπάρχον νέος), για την είσοδο και έξοδο στη Νέα Αβώρανης, ώστε να εκσυγχρονιστεί το οδικό δίκτυο, για την ασφαλή διέλευση των πεζών και των οχημάτων.

  Στην έξοδο από την Νέα Αβώρανη οι στροφές πριν την είσοδο στο Καινούριο, πρέπει επίσης να διαπλατυνθούν και ευθυγραμμιστούν στην υπάρχουσα Ε.Ο. Αγρινίου-Θέρμου.

  Οι υπεύθυνοι των αρμόδιων Τεχνικών Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου, που διαθέτουν ικανούς μηχανικούς δύνανται να διενεργήσουν κοινή αυτοψία και με την τεχνογνωσίας τους, σεβόμενοι τις νόμιμες αρτιότητες των ιδιοκτησιών, να εκσυγχρονίσουν άμεσα το οδικό δίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.