Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Φαρμάκης: η γέφυρα Αχελώου θα αποκτήσει και πάλι τη θέση που της αξίζει

Φαρμάκης: η γέφυρα Αχελώου θα αποκτήσει και πάλι τη θέση που της αξίζει

Μετά από πολλά χρόνια η γέφυρα του Αχελώου θα αποκτήσει και πάλι τη θέση που της αξίζει, όχι μόνο ως οδική “πύλη” του Αγρινίου, αλλά και ως σύμβολο της περιοχής.

Αυτό επισήμανε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την παρουσία του στις εργασίες που εκτελούνται στη γέφυρα την οποία επισκέφθηκε μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, Μ. Σαλμά και Θ. Μαυρομμάτη, αλλά και τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου.

Επί της ουσίας, τόνισε, ένα έργο που ξεκίνησε σαν οδικό μετατρέπεται σε έργο γεφυροποιίας, καθώς η Περιφέρεια, εκτός από την ολική συντήρηση του οδοστρώματος θα ανακοινώσει σύντομα και παρεμβάσεις για τη συντήρηση των κιγκλιδωμάτων, αλλά και τον επαρκή ηλεκτροφωτισμό, κάτι που είναι ζήτημα αισθητικής και ανάδειξης του έργου, αλλά και ουσιαστικής οδικής ασφάλειας για τους πολίτες.

“Στην Περιφέρεια είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε τη Δυτική Ελλάδα από τα… σκοτάδια (εντός ή εκτός εισαγωγικών)!”, τόνισε ο κ.Φαρμάκης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Σωτήρης

  Σήμερα έγινε το αυτονόητο μετά από τόσα χρόνια..Να μπούνε φώτα στην γέφυρα άμεσα και δεύτερον κύριε δήμαρχε κύριε Περιφερειαρχη να γίνει δεύτερη γέφυρα (μια ανά κατεύθυνση).γιατί αυτή κτίστηκε για τις ανάγκες του 70 και όχι του 2020.

 2. Agios

  Όχι απλά γεφυροποιια, εδώ μιλάμε για εποποιία Νεκταριε!

 3. ΑΧΕΛΩΟΣ

  Η ασφαλτόστρωση στη γέφυρα έγινε πρόχειρα και το καλοκαίρι θα δείτε πως θα γίνει, όταν από τη ζέστη τα κενά στα ενδιάμεσα τμήματα θα φουσκώσουν . Είναι προχειρότητα ενώ με όχι μεγάλο κόστος θα μπορούσαν να τοποθετηθούν τα ειδικά διάκενα που απορροφούν τις διαστολές συστολές και θα ήταν αθάνατη. ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ

 4. Κρουστιάνος

  Φαγοπότι δίχως τέλος…
  Αυτού του είδους η τοπική αυτοδιοίκηση μόνο σε μενα προκαλεί αναγούλα;
  Αγκωνοχαιρετισμός μόνο για τις φωτο κάπου που κανείς δεν κρατά αποστάσεις…Για πόσο χαζούς μας περνάνε δηλαδή.

 5. Avonimos

  Η Αρχή Εγινε!!! Τα άλλα θα γίνουν πιστεύω σύντομα. Όταν αποκτήσει σύνδεση και με την ΙΌΝΙΑ ΟΔΌ. Προχωράτε σταθερά με μελέτες σταθερές.

 6. Avonimos

  Ο ΝΟΜΟΣ πλέον πρέπει να μαζευτεί γιατί ήταν χρόνια στο έλεος των αρπακτικών και επιτέλους και ένα σοβαρό δρόμο φωτισμένο με κικλιδωματα και από Αγία ελεουσα μέχρι Αγρίνιο. (κόμβο Αμαλίας.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.