Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

«Φεστιβάλ»… τσίκνας στο Αγρίνιο, καιρού… μη επιτρέποντος!

«Φεστιβάλ»… τσίκνας στο Αγρίνιο, καιρού… μη επιτρέποντος!

Προς το παρόν μας τα χαλάει ο καιρός στο Αγρίνιο. Μέχρι τις 12.00 υποτονική η κίνηση της Τσικνοπέμπτης λόγω της βροχόπτωσης. 

Θα αναστενάξουν οι ψησταριές σήμερα Τσικνοπέμπτη στο Αγρίνιο, μπας και διασκεδάσει η πόλη τα γενικά… κεσάτια των δύο πρώτων μηνών του 2020.
Όρεξη υπάρχει, διάθεση και κέφι, οπότε λουκάνικα, σουβλάκια και άλλα… χοληστερινούχα είναι έτοιμα να πέσουν στα κάρβουνα και να προσφερθούν από τους μαγαζάτορες.
Υπό τον φόβο της ΕΜΥ, που δυστυχώς δικαιώνεται σε μεγάλο βαθμό καθώς από τις 11.00 ξεκίνησε η βροχόπτωση, έγιναν από νωρίς οι πρώτες ετοιμασίες για το παραδοσιακό τσίκνισμα στο εμπορικό κέντρο του Αγρινίου αλλά και στις γειτονιές.
Ο δήμος Αγρινίου είχε προγραμματίσει τσίκνισμα σε κεντρικά σημεία της πόλης, είχε ωστόσο προετοιμαστεί και για την περίπτωση βροχής στην αύλειο χώρο των αποθηκών Παπαστράτου, οπότε και τα μαγαζιά στο κέντρο προσπάθησαν ν όσο το δυνατόν να είναι κοντά σε πρόχειρο σκέπαστρο αν γίνει το απευκταίο…
Η γιορτή ξεκίνησε με τις πρώτες… κοπάνες από την δουλειά και φυσικά με την πατροπαράδοτη ημιαργία από τις υπηρεσίες, έφερε και την πρώτη επιδρομή κρεοφαγίας στα μαγαζιά αναψυχής αλλά και έξω από επιχειρήσεις που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να το γιορτάσουν.
Δύσκολη μέρα για χορτοφάγους πάντως η σημερινή στο Αγρίνιο αφού είναι γνωστές οι επιδόσεις της πόλης στα κοψίδια και στο κάρβουνο! Κι ας μην κράτησε ο καιρός!

Oι εικόνες που ακολουθούν στις 11.40 το πρωί.

Αύλειος χώρος καπναποθηκών Παπαστράτου, όπου το τσίκνισμα οργανώνει ο δήμος
Τεχνικες Υπηρεσίες δήμου Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ο ΘΕΟΣ

    Μαζί με τα σουβλάκια φάτε και λωτους.Αυτα σας ταιριάζουν και μόνο .Και αν πείτε κάτι για γκρίνια και πάλι γραμμένους σας έχουν .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.