Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Φεύγας για Σχέδιο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα ισχυρή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Φεύγας για Σχέδιο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα ισχυρή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ισχυρή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας αναφέρθηκε στις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού που παρουσίασε το σχέδιο ανάκαμψης, επισημαίνοντας πως Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ισχυρή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι το οποίο θα φανεί κι από τα μεγάλα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Οι επενδυτικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σημαντικοί για την ενίσχυση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας που αλλάζει συνεχώς.

Όπως τόνισε ο κ. Φεύγας πρόκειται για έναν πολύ καλά μελετημένο οδικό χάρτη που περιλαμβάνει 170 συγκεκριμένα έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις με 4 πυλώνες:
1ον: Την ψηφιακή μετάβαση για το κράτος, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

2ον: Την αύξηση της απασχόλησης και της συνοχής της κοινωνίας με αιχμή την Υγεία και την Παιδεία.

3ον: Την πράσινη μετάβαση, στην οποία αφιερώνεται πάνω από το 37% των πόρων του σχεδίου.

4ον: Την εκτίναξη της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο κ. Φεύγας θεωρεί πως η εφετινή τουριστική περίοδος θα κυλήσει καλύτερα από την περυσινή, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και κατέληξε τονίζοντας ότι:  «Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς η πανδημία μπορεί να μας ταλαιπωρεί αλλά έχει ημερομηνία λήξης όσο ο εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.