Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Φίδι βόλταρε στο κέντρο του Αγρινίου- Οι συμβουλές ενός διασώστη άγριων ζώων

Φίδι βόλταρε στο κέντρο του Αγρινίου- Οι συμβουλές ενός διασώστη άγριων ζώων

Χθες στο agrinionews.gr αναρτήθηκε η εικόνα ενός φιδιού σε μπαλκόνι διαμερίσματος στο Αγρίνιο, σήμερα αναρτάται η εικόνα ενός φιδιού που «βόλταρε»  το καταμεσήμερο στο κέντρο της πόλης.

Ήταν συγκεκριμένα στις 2.30 μ.μ. που το φίδι, διερχόμενοι εκτιμούν πως πρόκειται για οχιά, εμφανίστηκε στο πεζοδρόμιο της οδού Παναγοπούλου προκαλώντας μια σχετική ανησυχία έως ότου ιδιοκτήτης παρακείμενου μανάβικου το απομακρύνει με ασφάλεια.

Η παρουσία φιδιών τα τελευταία χρόνια είναι συνηθισμένη πλέον και στο κέντρο της πόλης και ίσως δεν αποτελούν είδηση τα σχετικά περιστατικά.

Είναι όμως μια αφορμή για να φιλοξενηθούν οι απόψεις του γνωστού διασώστη άγριων ζώων , συνεργαζόμενου με την  ΑΝΙΜΑ,  Νίκου Πατερέκα ο οποίος με αφορμή το χθεσινό συμβάν αναφέρει τα εξής:

«Κάποια φίδια είναι πολύ επιδέξια αναρριχητικά και μπορούν να ανέβουν ακόμα και σε μεγάλα ύψη σε μπαλκόνια ή πολυκατοικίες προς αναζήτηση τροφής (κυρίως φωλιές σπουργιτιών). Συνήθως σκαρφαλώνουν από τους σωλήνες υδρορροών ή δέντρα πλησίον μπαλκονιών. Με βάση τα αρχεία διασώσεων φιδιών, τα προηγούμενα έτη στην πόλη του Αγρινίου, τα πιο συνηθισμένα είδη φιδιών που συναντώνται σε μπαλκόνια ή αυλές είναι Λαφιάτες, ενήλικοι και νεαροί, φίδια εξαιρετικά επιδέξια στο να σκαρφαλώνουν εντελώς άκακα με ήπιο χαρακτήρα. Επίσης Σαίτες ή πιο σπάνια κάποια Δεντρογαλιά ή Σπιτόφιδο. Όλα αυτά τα είδη φιδιών έχουν ένα κοινό : είναι μη δηλητηριώδη είδη και ακίνδυνα. Συνήθως αν το αντιληφθεί κάποιος θα ξεφύγει (όπως το συγκεκριμένο που αναφέρεται ότι έπεσε κάτω μόλις αντιλήφθηκε ανθρώπους) ή θα κρυφτεί κάπου εκεί κοντά για να προστατευθεί, επειδή φοβούνται τους ανθρώπους πολύ περισσότερο απ’οτι ο κόσμος αυτά. Αν αντιληφθούμε φίδι στο μπαλκόνι μας, κλείνουμε τα παράθυρα και γενικά οτιδήποτε ανοιχτό για να μην μπει στο κύριος σπίτι, παραμένουμε ψύχραιμοι & ειδοποιούμε την Πυροσβεστική υπηρεσία Αγρινίου».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΝΑΙ ΜΩΡΕ ΤΑ ΑΚΑΚΑ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ….ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ…..

  2. Ιωάννης

    «…για να μην μπει στο κυρίως σπίτι,…» είναι το σωστό όχι στο κύριος σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.