Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

“Φίλοι Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”: Οι πόροι των εκδηλώσεων να πηγαίνουν σε καθημερινά προβλήματα

“Φίλοι Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”: Οι πόροι των εκδηλώσεων να πηγαίνουν σε καθημερινά προβλήματα

analipsi
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, φέτος διοργάνωσε δύο όμορφες εκδηλώσεις με δικούς του οικονομικούς πόρους δίνοντας έτσι ζωντάνια στη περιοχή του Θέρμου και τονώνοντας την τοπική οικονομία. Συζητώντας όμως όλο το καλοκαίρι με φορείς και εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων διαπίστωσε ότι καθημερινά υπάρχουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της περιοχής. Προβλήματα που ενώ υπάρχει η θέληση για την επίλυσή τους, αυτή καθυστερεί λόγω της γραφειοκρατίας της καθημερινότητας ή ακόμη και λόγω έλλειψη πιστώσεων και προγραμματισμού όπως υποστηρίζει. “Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα για την αλλαγή μιας λάμπας ή ενός μαρμάρου με κίνδυνο ατυχήματος να απαιτούνται οχτώ και δέκα ημέρες με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται” τονίζει.

Με ανοιχτή επιστολή που κατέθεσε ο πολιτιστικός σύλλογος στους αρμόδιους ζητάει σε συνεργασία με τους εκπροσώπους φορέων και τοπικών κοινοτήτων να αναλάβει για φέτος και κάθε χρόνο την διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Αναλήψεως, με δικούς τους οικονομικούς πόρους και με δική τους εθελοντική εργασία, ενώ οι πόροι που διατίθενται από τον Δήμο Θέρμο να μπουν στο νέο προϋπολογισμό σε ένα κωδικό από τον οποίο έτσι θα καλύπτονται καθημερινές ανάγκες και θα επιλύονται προβλήματα και ζημιές.

“Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων θα πρέπει να είναι πρώτιστης σημασίας για όλους μας και να κινούμαστε από την διάθεση για προσφορά βάζοντας πάνω από όλα το εμείς και αφήνοντας στην άκρη φιλοδοξίες, μικροπολιτικές και εγωισμούς” καταλήγει το κείμενο του συλλόγου που απεστάλη στον τοπικό τύπο.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή:

ΠΡΟΣ :

  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΡΜΟΥ
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  • Δήμαρχο Θέρμου
  • Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
  • Αντιδημάρχους
  • Δημοτικούς Συμβούλους
  • Προέδρους Τ. Κοινοτήτων

Αγαπητοί κύριοι,

Με το πέρας του καλοκαιριού και αφού έχουν λήξει οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα όρια του Δήμου Θέρμου θα θέλαμε με την παρούσα να σας εκφράσουμε ορισμένες απόψεις και προτάσεις για το καλό του τόπου και την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος μας διοργάνωσε φέτος δυο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις με δικούς του οικονομικούς πόρους και με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Θέρμου, εκδηλώσεις που στέφθηκαν με επιτυχία και προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών στα μέρη μας με συνέπεια την τόνωση της τοπικής αγοράς αλλά και την ζωντάνια των χωριών μας. Όμως μιλώντας με κατοίκους και φορείς του τόπου αναγνώσαμε σειρά προβλημάτων και θεμάτων της καθημερινότητας που δημιουργούν καθυστερήσεις και ζητήματα στην περιοχή.

Έτσι σήμερα μετά από διαλογική συζήτηση και πολύ σκέψη αποφασίσαμε να κάνουμε γνωστές τις προτάσεις και θέσεις μας που έχουν να κάνουν με την διοργάνωση των Πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και με την  καθημερινότητα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από αυτήν.

Συγκεκριμένα προτείνουμε να βοηθήσουμε, να αναλάβουμε και να διοργανώσουμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους όλες τις Πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση στην Τοπική Κοινότητα Αναλήψεως  ( Έθιμα Αποκριάς και Γαϊτανάκι, Εκδηλώσεις Καλοκαιριού και Ανταμώματα κτλ. )με οικονομικούς πόρους του συλλόγου μας και με την συνδρομή ιδιωτών – επιχειρήσεων που θέλουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, εκδηλώσεις που θα προσπαθήσουμε να γίνουν ακόμη καλύτερες από ότι μέχρι σήμερα και με την συμμετοχή όλων εκείνων που θέλουν να προσφέρουν χωρίς να αποκλείουμε κανέναν .

Τους οικονομικούς πόρους που δαπανούσε ο δήμος για τις εκδηλώσεις αυτές προτείνουμε στο νέο προϋπολογισμό να τους εντάξει σε ένα κωδικό όπου από αυτόν θα υλοποιούνται καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν αλλά θα καθορίζονται και μεροκάματα για ανθρώπους του χωριού για την κάλυψη αναγκών, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται τα φαινόμενα για την αλλαγή μιας λάμπας να χρειάζεται μια εβδομάδα, για την αλλαγή χαλασμένων πετρών να χρειάζεται δέκα ημέρες και άλλες πολλές τέτοιες εργασίες που κολλάνε στην γραφειοκρατία της καθημερινότητας ενώ υπάρχει η θέληση για την αποκατάστασή τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόταση μας θα γίνει δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο και μακάρι να συμπαρασύρουμε και άλλους στη δραστηριότητα αυτή που μόνο καλή και χρήσιμη είναι για το αγαπημένο τόπο καταγωγής μας.

Με εκτίμηση

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΪΖΟΣ

Πρόεδρος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.