Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Φίλης: Ερχονται αλλαγές στους διορισμούς εκπαιδευτικών και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Φίλης: Ερχονται αλλαγές στους διορισμούς εκπαιδευτικών και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Τους επόμενους μήνες, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας στην «Αυγή», θα θεσμοθετηθεί το νέο σύστημα διορισμών στο οποίο «θα μετρά η μακρά προϋπηρεσία σε θέση αναπληρωτή, που αποτελεί μορφωτικό κεφάλαιο για κάθε εκπαιδευτικό, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα σε νέα παιδιά να εξασφαλίσουν μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση».

Το υπάρχουν σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων για τα Πανεπιστήμια έχει εξαντλήσει τη δυναμική του, σχολίασε ο κ. Φίλης. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αναμένεται νέο σύστημα επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «το οποίο θα αναβαθμίζει το σχολείο». Αυτό, συνέχισε ο κ. Φίλης, προϋποθέτει αναμόρφωση του Λυκείου και κυρίως των δύο τελευταίων τάξεών του, ενώ διευκρίνισε ότι οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους φετινούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα παρουσιαστούν σύντομα αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων με επανασύσταση του πρυτανικού συμβουλίου με διευρυμένη σύνθεση και τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σκοπεύει να προωθήσει «τη διάλυση της δημόσιας χρηματοδότησης για την Παιδεία» και την «ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης». Αντιθέτως, τόνισε, στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Παιδεία ώστε να φτάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Μη ξεχνάτε το θέμα της μετονομασία σε μηχανικών περιβάλλοντος και τα επαγγελματικα δικαιώματα του ΔΠΦΠ. Πέρασε το καλοκαίρι και απ ότι φαίνεται δεν ασχολήθηκε κανείς τοπικός παράγοντας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.