Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου: Παρουσιάστηκαν γραμματόσημα φιλίας των ευρωπαϊκών λαών

Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου: Παρουσιάστηκαν γραμματόσημα φιλίας των ευρωπαϊκών λαών

Στο πλαίσιο της μηνιαίας συνάντησης των μελών της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου (Φ.Ε.Α) στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, έγινε παρουσίαση με θέμα: EUROPA CEPT – Γραμματόσημα Φιλίας Ευρωπαϊκών Λαών.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο κ. Θεοδωρόπουλος Βασίλειος μέλος του Δ.Σ της Φ.Ε.Α. Αναφέρθηκε στο ιστορικό έκδοσης της σειράς που ξεκίνησε το 1958 από οχτώ ευρωπαικές χώρες και κατέληξε να εκδίδεται το 2018 από εξήντα τρεις χώρες. Η ιδέα ήταν να εκδίδεται μια φορά το χρόνο από το κάθε κράτος μια σειρά γραμματοσήμων με κοινό θέμα (πολιτιστικό, ιστορικό, κοινωνικό κλπ).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη πανευρωπαική σειρά του 2018 με θέμα «ΓΕΦΥΡΕΣ». Η Ελλάδα εκτύπωσε δύο γραμματόσημα με το ένα απ’ αυτά να απεικονίζει τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Η Φ.Ε.Α πρωτοστάτησε με ενέργειες και παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς για την απεικόνιση της Γέφυρας.
Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και έτυχε των ευμενών σχολίων των παρευρισκομένων.

Η Φ.Ε.Α καλεί τα μέλη της και λοιπούς ενδιαφερόμενους για τις 3 Ιουνίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στο 3ο όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου, όπου θα υπάρξει νέα παρουσίαση θέματος φιλοτελικού ενδιαφέροντος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.