Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Φιλόζωοι, αλλά να μαζεύουμε και τα κακά του σκύλου μας, ναι;

Φιλόζωοι, αλλά να μαζεύουμε και τα κακά του σκύλου μας, ναι;

Η ζωή στην πόλη έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, οι τάσεις και τα κοινωνικά ρεύματα επίσης. Οι συνήθειες του παρελθόντος σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να ακολουθηθούν στο Αγρίνιο, όπως δεν μπορούν και πουθενά αλλού, πρέπει να αλλάξουν.
Μια από τις τάσεις που έχει πλέον γίνει κομμάτι της αστικής καθημερινότητάς μας είναι τα ζώα συντροφιάς και ειδικά τα σκυλιά μας. Ένας μεγάλος αριθμός από συμπολίτες μας έχουν πλέον σκύλο, τον βγάζουν βόλτα και διεκδικούν μαζί με τον δικό τους χώρο, ανάλογο χώρο και για το δεσποζόμενο ζώο τους. Μαζί διεκδικούν και το δικαίωμα στην κίνηση και την ασφάλεια του ζώου τους.
Πλέο , βλέπουμε και στο Αγρίνιο τις γνωστές «ευρωπαϊκές» εικόνες με τους ιδιοκτήτες ζώων να μαζεύουν τα περιττώματα των τετράποδων φίλων τους αμέσως μόλις κάνουν την ανάγκη τους στον δρόμο. Η κλασική σακουλίτσα που γίνεται γάντι και μετά πάλι σακουλίτσα λύνει πολλά προβλήματα.
Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και κάμποσοι συμπολίτες μας που είναι στην κοσμάρα τους! Που απλά δεν ασχολούνται με την υγιεινή και την καθαριότητα του δρόμου από τον οποίο έχουν μόλις περάσει με τον τετράποδο φίλο τους. Μια βόλτα από την Μπαϊμπά στο κέντρο του Αγρινίου ή μέχρι την πλατεία Μπολόνιας στο τέλος της Μακρή(τυχαία τα παραδείγματα αλλά ενδεικτικά)θα έπειθαν τον καθένα ότι πολλοί βγαίνουν με το ζωάκι τους για να ανακουφιστεί όπου να ‘ναι!
Κι έτσι δεν έχουμε πόλη αλλά πολλές ξεπερασμένες νοοτροπίες μαζί. Και το κακό είναι πως το φαινόμενο έχει άλλη διάσταση περιφερειακά όπου κάποιος πάει περίπατο με τον σκύλο του και τον αφήνει να κάνει την ανάγκη του όπου να ‘ναι και έχει άλλη διάσταση στο κέντρο της πόλης, όπου μερικοί σου λένε «άσχημο το κέντρο έτσι κι αλλιώς, τι πειράζει να κάνει και ο σκύλος μου την ανάγκη του στο δρόμο;».
Πρέπει να γίνουμε άνθρωποι για να μπορούμε να έχουμε φίλο κάποιο ζώο.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΑΖΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ.ΕΙΝAI ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΜΟΧΘΗΡΟ ΖΩΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΣΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΄΄ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ΄΄.CHRISTOS

 2. Σωτήρης

  Αλλιώς κλωτσιές στα οπίσθια του σκύλου και του ιδιοκτήτη.

 3. Ανώνυμος

  ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΚΟΠΡΑΝΑ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΩΝ.

 4. Ανώνυμος

  περνάς από την εκκλησία άγιο Χριστόφορο νέο, και νομίζεις ότι

  περνάς από δημόσιες τουαλέτες.απο τα κόπρανα τον σκύλων ,εκεί τον φιλοζωων!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.