Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

“Η φοίτηση νηπίων και προνηπίων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν είναι νόμιμη”

“Η φοίτηση νηπίων και προνηπίων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν είναι νόμιμη”

PALSO

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους γονείς ότι με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «Δεν είναι σύννομη η φοίτηση νηπίων και προνηπίων σε Κ.Ξ.Γ.»

Ο Σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους γονείς ότι εκδόθηκε η με αρ.290/2015 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία: «Δεν είναι σύννομη η φοίτηση νηπίων και προνηπίων σε Κ.Ξ.Γ.»

Η ανωτέρω γνωμοδότηση έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας(έγγραφο του Υπ. Παιδείας με αρ.πρωτ.99552/Α5, 16/6/2016).Ως γνωστόν, η αποδοχή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τον αρμόδιο Υπουργό έχει ισχύ νόμου και είναι υποχρεωτική.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας θεωρεί ότι δεν πρέπει να είναι επιτρεπτή στα Κ.Ξ.Γ. η διδασκαλία ξένων γλωσσών στα νήπια επειδή:

α) Οι χώροι των φροντιστηρίων (εξοπλισμός, εγκαταστάσεις υγιεινής και ασφάλειας) δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για νήπια και πολλά φροντιστήρια  στεγάζονται σε ορόφους κτιρίων.

β)Οι διδάσκοντες στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν έχουν την κατάλληλη παιδαγωγική κατάρτιση για διδασκαλία σε παιδιά νηπιακής ηλικίας.

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.