Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Φοιτητές του Αγρινίου: έχουμε παρει απόφαση κατά των γελοιότατων και της προπαγάνδας των τοπικών φορέων

6-15Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) εξέδωσε ανακοίνωση για να αναφέρει πως «απέναντι σε όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε σχέση με την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, και οι τρεις φοιτητικοί σύλλογοι ανεξαρτήτως παρατάξεων έχουν πάρει σαφέστατη απόφαση κατά των γελοιότατων και της προπαγάνδας των τοπικών φορέων».
Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι φοιτητές καταδικάζουν « τακτικές, όπως αυτής της ημερίδας που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών και το Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, διότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουν σε ακαδημαϊκά θέματα».
Κοινοποίησε εξάλλου ο Σύλλογος παλαιότερη απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων Αγρινίου:

1

Θέματα που ενδιαφέρουν

13 Σχόλια

 1. Δημήτρης

  Εγώ λέω να μην πάτε στην Πάτρα.
  Να γράψετε πανελλήνιες για 11000 και να σας πάνε από ο Αγρίνιο στο Stanford University η άλλο εφάμιλλο

 2. PANE-6

  Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ; ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΔΩ ΚΙΑ ΤΩΡΑ. ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ; ΕΧΕΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 12 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΟ.

  @ΑΓΡΙΝΙΟ VICE ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΠΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ; ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

 3. Ανώνυμος

  Να χαρώ την αξιοκρατία που έχετε λεβέντες. Περνάτε σε μια πόλη σε σχολές με χαμηλά σχετικά μόρια και στο τέλος απαιτείται να σας κάνουν καθηγητές στο Harvard σχεδόν. Το ακαδημαϊκό επιπεδό σας φαίνεται από το ύφος σας στην ανακοίνωση Άλλωστε στις τάξεις σας υπάρχουν και φοιτητές με 8 χρόνια χωρίς πτυχίο

 4. Σάκης

  Σχολές που δημιουργήθηκαν για να “βολευτούν” εργασιακά μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί, παρόλο που υπήρχαν σχολές με αντικείμενο σπουδών που ήδη υπερκάλυπτε αυτό των σχολών του Αγρινίου. Εξαιρώ το τμήμα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ή όπως αλλιώς λέγεται. Ανάπτυξη δεν γίνεται ούτε με ψηφαλάκια, ούτε με απειλές. Γίνεται με κεντρικές πολιτικές αποφάσεις που να στέκουν και να στηρίζονται στο διηνεκές.

 5. Ανώνυμος

  Κάποια σχόλια πάνω στο θέμα γενικά.
  Τα 11000 μόρια δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα για την αξία και το επίπεδο ενός τμήματος και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα και ξέρουν τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος (ο θεός να το κάνει) εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τον τρόπο καθορισμού των βάσεων. Σε σχολή πχ όπως το Δ.Π.Φ.Π. με 72 μαθήματα και 5 έτη φοίτησης δεν μπορεί να ζητάμε τα αυτονόητα για δικαιώματα για μετονομασία και αντί αυτού ο καημός της πλειοψηφίας να είναι αν μείνουν τα τμήματα Αγρίνιο!! Είχατε την ευκαιρία επί 3 χρόνια με πανεπιστήμιο δυτικής Ελλάδος να δείξετε το ενδιαφέρον, ζητούσαμε εστίες και κανείς δεν ασχολήθηκε ποτέ από τον δήμο ενώ τους Αγρινιώτες τους αφήναν ανενημέρωτους και όταν έβλεπαν φοιτητές στους δρόμους έλεγαν μα καλά τι έπαθαν πάλι αφού όλα τα έχουν!!
  Μέσα σε 3 χρόνια μειώθηκε η χρηματοδότηση το τμήμα αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας αν θυμάμαι καλά, η διοικούσα επιτροπή ήταν άφαντη (νομίζω 2-3 φορές να τους είδαμε) και ενώ ζητάγαμε εστίες φτάσαμε να παρακαλάμε και για την σίτιση ακόμη(η οποία δεν υπήρχε για σχεδόν 2 εξάμηνα παρακαλώ)!! Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με Αγρινιώτες γιατί βλέπω πως όλα αυτά είναι πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα. Αλλά έχετε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης ως πολίτες Αιτωλοακαρνανίας που τόσα χρόνια ψηφίζεται αυτούς που μόνο λόγια τάζουν και από πράξεις μηδέν. Δυστυχώς το πανεπιστήμιο δεν είναι παιχνίδι και όσο για αυτόν που μίλησε για Harvard και νομίζει πως στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας περνάνε με 47.000 μόρια τα τσακάλια ενώ εμείς στο Αγρίνιο είμαστε πίθηκοι με IQ -10, να έχει μια πισινή γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και δεν είναι σωστό να μιλάει έτσι για ένα τμήμα που με τόσες δυσκολίες ήταν τόσο ψηλά σε αριθμό δημοσιεύσεων και έρευνας στην Ελλάδα.

 6. PANE-6

  ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ; ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΜΗΜΑΤΑ; ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟ ΑΜΑ ΤΟΛΜΟΥΝ.

 7. Ανώνυμος

  Λιγο σεβασμο στους φοιτητες και στους γονεις τους !!!!

 8. Νίκος Πάνου..

  Φυσικά φίλε μου ανώνυμε 7,11 …… σεβασμό όμως και σε αυτήν την πόλη. Για να τα λέμε όλα…..

 9. Ανώνυμος

  Φίλε PANE-6 μάλλον δεν με κατάλαβες… Δεν είπα πως αυτοί στην Πάτρα είναι ενημερωμένοι…Αυτό που λέω ουσιαστικά είναι πως οι πολιτικοί οι οποίοι εκλέγονται και έχουν φωνή από τους Αγρινιώτες στην πράξη δεν κάνουν τίποτα με αποτέλεσμα να την πληρώνουν κάτοικοι και φοιτητές!!Εγώ δεν γουστάρω να μεταφερθεί κανένα τμήμα φίλε και προσωπική μου γνώμη είναι πως αν πετύχαινε το Δυτικής Ελλάδος μακάρι να ήμασταν αυτόνομοι αλλά δεν πέτυχε και ο λόγος είναι καθαρά πολιτικός!! Για εμένα δεν είναι το θέμα η μεταφορά σε κάποια πόλη αλλά το να αποκτήσω τα δικαιώματα που πρέπει και ζητάω εδώ και μια δεκαετία σχεδόν και να έχω ένα τμήμα στολίδι για το Αγρίνιο … Ξέρω πως θέλεις και εσύ φίλε PANE το ίδιο μόνο που αυτοί που εκλέγονται δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε και θα ενδιαφερθούν για την ουσία του προβλήματος!

 10. jem

  Αγαπητοί φοιτητές όταν φτιάξατε το μηχανογραφικό σας δηλώσατε και αυτές τις σχολες στο Αγρίνιο. Εφόσον δεν επιθυμούσατε να σπουδάσετε στο Αγρίνιο γιατί λοιπόν δηλώσατε αυτές τις σχολές; Μας βόλευε λοιπόν για να περάσουμε και τώρα λέμε και λοτι μας αρέσει. Εντάξει;

 11. agnostos

  Οι φοιτητές πέρασαν Αγρίνιο επειδή το πτυχίο που θα πάρουν θα είναι απο τα Ιωάννινα παλιότερα και απο τη Πάτρα τώρα. Εμπιστεύονται το πτυχίο τους να είναι απο ένα μεγάλο πανεπιστήμιο της χώρας, παρότι η σχολή έχει έδρα αλλού. Την κατάσταση που επικρατεί εκεί δεν είναι δυνατόν να τη ξέρουν ακριβώς. μέχρι να πάνε στο Αγρίνιο.
  Πολλοί δεν έχουν την δυνατότητα να μετακομίζουν ή να ξαναδίνουν.
  Πολλοί είναι επι πτυχίο και τους λένε : πέρασες πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά τώρα θα αποφοιτήσεις απο Δ. Ελλάδος. Τι να κάνουν, να ξαναδώσουν πανελλήνιες ενώ σπουδάζουν ήδη 4 και 5 χρόνια; Το παιδί σας τι θα έκανε σε μια τέτοια περίπτωση; Εσεις σα γονείς του, τι θα κάνατε;
  Αυτό που λέτε δεν στέκει και δεν είναι επιχείρημα της προκοπής. Να θέλετε πανεπιστήμιο στη πόλη σας και τους μισούς να τους διώχνετε. Άλλοι μάλιστα φτάνουν να βρίζουν τους φοιτητές και να τους λένε κούτσουρα και πονηρούς ότι χρησιμοποίησαν το Αγρίνιο για να πάνε Πάτρα.
  Οι φοιτητές αντιδρούν γιατί έχουν προβλήματα τα τμήματα, προβλήματα που έχω περιγράψει και εγώ σε παλιότερα σχόλια και ο Ανώνυμος πιο πάνω. Αντιδρούν γιατί ξέρουν οτι το Δ.Ελλάδος απέτυχε και δε θέλουν να ξαναζήσουν κάτι τέτοιο. Ούτε είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν πανεπιστήμιο, ανάλογα με τις βλέψεις του κάθε άσχετου με τον ακαδημαϊκό χώρο.
  Όσο οι φοιτητές κάθονται στα αυγά τους είναι μια χαρά, άμα αντιδράσουν είναι αχάριστοι και συμφεροντολόγοι. Αυτοαναιρείστε φίλοι μου.
  Μαζική αντίδραση απο τους φοιτητές δεν υπήρξε όσο τα τμήματα ήταν στη Πάτρα και εδράζονταν στο Αγρίνιο. Αυτό δε σας λέει κάτι ;
  Γιατί οι τοπικοί παράγοντες θυμούνται τους φοιτητές μόλις πουν ότι φεύγουν ; Γιατί οι τοπικοί παράγοντες δεν ενημερώνουν τον κόσμο για όλες τις διαδικασίες και τα προβλήματα των τμημάτων; Και μετά ο κόσμος βλέπει τους φοιτητές να διαμαρτύρονται και λογικό είναι να νομίζει οτι διαμαρτύρονται χωρίς λόγο.
  Τα τμήματα θα είναι καλύτερα στη Πάτρα, γιατί θα σταθεροποιηθούν και θα ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, ήδη οργανωμένο, χωρίς να αλλάζουν κάθε 3-4 χρόνια πανεπιστήμιο και χωρίς προβλήματα να διαιωνίζονται.

 12. Νίκος Γεννηματάς

  Μπράβο ρε φίλε agnoste , τα ειπες όλα! Πραγματικά μιλάει ο κάθε πικραμένος εδώ πέρα που δεν έχει κάν ιδέα του τι πραγματικά γίνεται στον έξω κόσμο! Τα τμήματα θα πάνε στην Πάτρα και θα τελειώσει η ιστορία εκεί. Οι υπόλοιποι που κλαίγεστε να τα βρείτε με τους πολιτικούς σας και τον σανό που σας έταξαν. Οι φοιτητές δεν είναι πραμάτεια σας βάλτε το καλά στο κεφαλάκι σας!

 13. Νίκος Γεννηματάς

  Ααα, επίσης μερικοί λένε απιστέυτες ασυναρτησίες δίχως νόημα. Στην Πάτρα υπάρχει Πανεπιστημιούπολη με 23 τμήματα, επίσης υπάρχει ΤΕΙ με 9 τμήματα και φυσικά το πανελλήνιο “Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο” ΕΑΠ, που έχει άλλα τόσα! Το πόσο θα καταφέρει κάποιος πολίτης των περιοχών της Πάτρας να ενημερώνεται για το τι γίνεται με το εκάστοτε τμήμα και τα προβλήματα του, είναι προφανώς δύσκολο και χαοτικό στην καλύτερη και ειδικότερα για τμήματα που δεν εδρεύονται στην πόλη τους .. Αν βάλουμε και το ότι υπάρχουν 1002 άλλα πιο σημαντικά ζητήματα στην ζωή των Ελλήνων, τότε βλέπεις ότι δεν έχει κανένα νόημα να ανεφέρεται κανείς σε τέτοιες συγκρίσεις. Άλλωστε εδώ οι Αγρινιώτες ξέρουμε καλά τι γίνεται μετά απο τόσο ντόρο που έχει γίνει με το όλο ζήτημα,και πολλοί είναι με το μέρος των φοιτητών, οι οποίοι προφανώς και δεν τα έχουν με κανένα Αγρινιώτη! Τα τμήματα είναι στο Αγρίνιο όμως χωροταξικά,και κυρίως φορείς και πολιτικές δυνάμεις που εδρεύουν στο Αγρίνιο πάνε αντίθετα στις διεκδικήσεις των φοιτητών,γιαυτό και πρέπει να ξεκολλήσουν απο αυτή την τραγελαφική κατάσταση και ο κόσμος να ενημερώνεται σωστά. Δεν υπάρχει μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Όσο για τα επιχειρήματα , έχουν ειπωθεί άπειρες φορές πιστεύω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.