Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Φοιτητές ΔΠΠΝΤ: Οι φοιτητές Ιστορίας και Αρχαιολογίας ζητούν παρέμβαση Εισαγγελέα για την κατάληψη

Φοιτητές ΔΠΠΝΤ: Οι φοιτητές Ιστορίας και Αρχαιολογίας ζητούν παρέμβαση Εισαγγελέα για την κατάληψη

Ο  Φοιτητικός Σύλλογος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών υποστηρίζει πως γίνονται προσπάθειες από μέρους των φοιτητών του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας να κινηθούν μέσω εισαγγελέα και αστυνομίας ώστε να καταλύσουν την κατάληψη που πραγματοποιείται στον χώρο του ΔΠΠΝΤ.

“Δεν επιρρίπτουμε καμία ευθύνη στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας” σημειώνουν οι φοιτητες του καταργηθέντος ΔΠΠΝΤ στην επιστολή τους προς τους φοιτητές του νεοσύστατου τμήματος στο Αγρίνιο ενώ κάνουν λόγο για “υποκινητή” που κρύβεται πίσω από την εξέλιξη.

Θυμίζουμε πως οι φοιτητές του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας με πρόσφατη ανακοίνωση τους ζητούσαν να σταματήσει η κατάληψη ενώ τόνισαν πως δεν επιθυμούν τη μετονομασία του τμήματος σε Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού.

Όπως και να έχει και η αντιπαράθεση των φοιτητών  καταδεικνύει ένα τεταμένο κλίμα στα τμήματα που εδρεύουν  στο Αγρίνιο.

Η επιστολή των φοιτητών του Φοιτητικού Συλλόγου Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών προς τους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας:

Με ιδιαίτερη θλίψη, στις 13/1/19 ενημερωθήκαμε από το σύνολο των φοιτητών του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας που παρευρέθηκαν στο κτίριο της σχολής προσπαθώντας να εισέλθουν, ότι γίνονται προσπάθειες από μέρους τους να κινηθούν μέσω εισαγγελέα και αστυνομίας ώστε να καταλύσουν την κατάληψη που πραγματοποιούμε.

Ο κ. Διγαλάκης σε επερώτηση του κ. Κωνσταντόπουλου στην βουλή την ίδια ημέρα, παραδέχθηκε ότι το τμήμα καταργήθηκε αυθαίρετα χωρίς καμία αιτιολόγηση, δικαιολογώντας με τον τρόπο αυτό την κίνηση των φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, να προβούν σε κατάληψη με σκοπό την επανίδρυσή του τμήματός τους. Επίσης,παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο το τμήμα μπορεί να επανιδρυθεί, γεγονός που θα σημάνει αυτόματα και τη λήξη της κατάληψης και αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική λύση του προβλήματός των φοιτητών του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας.

Δεν επιρρίπτουμε καμία ευθύνη στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, από τη μια λόγω ηλικίας και έλλειψης παραστάσεων και από την άλλη, καθώς μας παραδέχθηκαν ότι υπάρχει υποκινητής σε αυτή τους την προσπάθεια. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο οποίος φαίνεται να ευθύνεται για την κατάργηση του τμήματός μας (χωρίς να είναι ο μοναδικός). Και οι πέτρες στο κτίριο γνωρίζουν ποιος είναι υπέρ στο να χαθεί το τρέχων εξάμηνο. Συνεπώς, καλούμε τους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας να φερθούν έξυπνα και να προσέχουν που προσάπτονται.

Ενημερώνουμε όλους ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του υφυπουργού, μας έχουν συσπειρώσει ακόμη περισσότερο οπότε θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η κατάληψη δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν δικαιωθούμε στον αγώνα μας και κανείς απολύτως δεν μπορεί να σταματήσει τις προσπάθειές μας.

Όσον αφορά τον υποκινητή, καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι εάν πειραχτεί έστω και μια τρίχα των συναδέλφων μας, θα θεωρηθεί υπεύθυνος καθώς υπάρχουν αποδείξεις της δράσης του και θα κινηθούμε νομικά εναντίον του. Τέλος, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι έρχονται χειρότερες ημέρες για τον ίδιο.

Φοιτητικός Σύλλογος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ανδρέας

  Κάποιος, κάπου, κάποτε! Αοριστίες και απειλές! Να σώσουμε το τομάρι μας πατώντας πάνω σε πτώματα στην προκειμένη περίπτωση τους πολύπαθους πρωτοετής της Ιστοριας- Αρχαιολογίας!

 2. Ιωάννης

  Είναι ντροπή αυτή η κατάσταση για τα ελληνικά δεδομένα… Δεν γίνεται να καταργούνται ετσι τμήματα και να μένουν στον αέρα φοιτητές… Στην προκειμένη περίπτωση οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ προφανώς και έχουν δίκιο και τρέχουν να σώσουν το πτυχίο τους όμως υπέστησαν μεγάλες αδικίες από το νομοσχέδιο Γαβρόγλου…Σαν Αγρινιώτης την έχω ψάξει την κατάσταση το έχω δει το έργο να φεύγουν τμήματα από εδώ και να πηγαίνουν στην Πάτρα… Όμως το συγκεκριμένο είναι πέρα για πέρα άδικο και άτιμο… Συνεχίστε παιδιά.. Όλο το Αγρίνιο σας στηρίζει… Μην τους αφησετε!

 3. Ανώνυμος

  Αγρινιώτες προσέξτε: Αυτόν/ην που φωτογραφίζουν τα παιδιά κάνει τα πάντα να πάνε τα τμήματα στην Πάτρα και να φύγουν από το Αγρίνιο. Πρέπει να πείσουμε και μεις ως τοπικοί κοινωνία τους φοιτητές του Ιστορικού Αρχαιολογικού ποιος φταέι

 4. Άγνωστο

  1155 οικογένειές πληγωμένες από το σχετικό νόμο Γαβρογλου… Και έρχεται φίλε Ανδρέα η στιγμή να δει κανείς αυτό το ιστορικό αρχαιολογικο τι πρόγραμμα σπουδών έχει ; Μήπως είναι μια απομίμηση του παλιού τμήματος; Μήπως οι φοιτητές του παλιού τμήματος έχασαν τα πάντα ; Μήπως να τα δεις αντικειμενικά και όχι μονότονα τα πράγματα ; Μήπως ευθύνονται τα μέλη ΔΕΠ για την κατάσταση αυτή και όχι οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ; Να μας απαντησεις με αποδείξεις την επόμενη φορά φίλε Ανδρέα.

 5. Μήτσος

  Καλά αυτοί που γράφουν τέτοιες ανακοινώσεις ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα ή στη μαφία των γηπέδων; Ο Μπέος θα τους ζήλευε. Να τους χαίρονται οι γονείς και οι δάσκαλοι τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.